Главная » 2009 » Октябрь » 12 » Шевченко: З Росією в плей-оф грати не хотів би
Шевченко: З Росією в плей-оф грати не хотів би
18:33

Перед сьогоднішнім відкритим тренуванням національної збірної у Конча-Заспі з журналістами найдовше спілкувався Андрій Шевченко. Завершилися "допити" лише із свистком про початок тренування, який і "врятував" Шеву від надокучливих репортерів.

Кажуть, що останній бій найважчий. В контексті останнього матчу групового турніру з Андорою, для збірної України це так?
Так, я з цим згідний. І тут не має бути жодних вибачень чи виправдань, потрібно обов'язково їхати і вигравати. Буде при цьому гарна гра, чи ні - не має жодного значення, потрібно з Андори привозити три очки.

Як ви ставитеся до того, що при жеребкуванні пар плей-оф, Україна буде у слабшому кошику, а отже може попасти на такі збірні, наприклад, як Франція чи Португалія?
Я взагалі не знаю, яка буде схема жеребкування, я за цим не слідкую. Тож давайте ми потім поговоримо на цю тему, тому що зараз найголовніше - це Андора. Цей матч потрібно обов'язково виграти. Принаймні один гол ми мусимо забити і при цьому не пропустити.

Такі матчі як зі збірною Англії вимотують, передовсім, психологічно, чи встигнете відновитися?
У нас не має другого шансу. Тренеру вирішувати, хто виходитиме в стартовому складі, хто ні, хто гратиме у матчі, а хто ні. Той шлях, що ми пройшли у відборі, обігравши збірну Англію хотілося б пройти до кінця і завершити його красиво.


Вас не зрозуміють, якщо ви не переможете Андору після Англії...
Та ми самі себе не зрозуміємо. Але не треба думати, що це буде легка прохідна гра. Ви згадайте, як минулого року чи два роки тому росіяни ледь-ледь виграли там 1:0. В таких іграх на перше місце виходить психологія і плюс не в нашу користь буде і виїзний статус поєдинку, тамтешнє поле, погодні умови тощо. Але це в жодному разі не знімає з нас відповідальності за результат, а навпаки, підвищує її ще більше. Тому що не хотілося б втратити шанс потрапити у плей-оф і грати вже безпосередньо за право виходу на Чемпіонат світу.

Назвіть хоч одного гравця збірної Андори.
Я не знаю, нікого з їх гравців, жодного прізвища назвати не можу.

З чим асоціюється у вас ця країна?
Андора в мене асоціюється з тим, що там завжди потрібно вигравати, аби потрапити на Чемпіонат світу. Як країна, вона дуже цікава, там хороші гірські курорти. Зі збірною ми там були 11 років тому і для нас той матч теж був вирішальним, який обов'язково треба перемагати. Про ту гру спогади такі, що вона була дуже непростою. На це вплинули і погодні умови, і маленьке нестандартне криве, горбате поле. Те, що футболісти збірної Андори не грають заради якихось конкретних цілей, а просто грають у футбол і б'ються до кінця. І це буде дуже важкий матч. Впевнений у цьому на 100%. Так ми на голову сильніші, нам потрібно цей матч вигравати, але це не буде легка гра.

Зі сторони андорців провокацій не боїтеся. Адже декілька гравців збірної і ви в тому числі в разі отримання жовтої картки в цій грі не зможете взяти участь у матчі плей-оф?
Насправді, якщо я в Андорі отримаю "гірчичник", то пропускатиму матч плей-оф? Дякую, що сказали, я й не знав цього. У нас не має навіть кому сказати таке. Тож дякую, буду уважний. І провокації провокаціями, але треба вигравати, усім потрібно тримати свої нерви на замку, сконцентруватися лише на перемозі і якими б не були провокації сконцентруватися лише на грі і на позитивному результаті.

Наскільки позначиться на команді відсутність Анатолія Тимощука, який власне через перебір жовтих карток не зможе допомогти збірній в Андорі?
Тьома - це старійшина команди, це гравець, який цементує все в середині поля. Тож його відсутність буде дуже помітною.

Ви не знали про схему жеребкування, невже навіть не знаєте потенційних суперників?
Ні не знаю і не хочу знати, для нас зараз найважливіший суперник - збірна Андори. Дайте нам обіграти її, а потім будемо говорити про все інше.

З Росією хотіли б зіграти?
Ні, не хотів би. Навіщо нам політичні ігри.

Категория: Сборные | Просмотров: 691 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]