Главная » 2009 » Октябрь » 8 » Яковенко: Завдання єдине – перемагати Бельгію
Яковенко: Завдання єдине – перемагати Бельгію
13:53

У п’ятницю, 9 жовтня, молодіжна збірна України проведе свій третій матч кваліфікації Євро-2011 (U-21) проти Бельгії, що відбудеться на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок − о 20.00 (пряма трансляція − ТРК «Футбол»). Напередодні важливого поєдинку наставник нашої команди Павло Яковенко дав ексклюзивне інтерв’ю Інформ-службі ФФУ.

Виїзна нічия з командою Франції (2:2) у попередньому турі посилила позиції української молодіжної збірної у восьмій відбірній групі. Одначе, щоб підтвердити свої претензії на вихід до наступного раунду змагань, нашій команді слід брати максимум очок у найближчих зустрічах − удома з Бельгією та в гостях зі Словенією (14 жовтня), чи не так?
Іншої мети ми перед собою і не ставимо. Ми не займаємось підрахунком потенційних очок, аналізом варіантів розвитку подій у нашій групі. У нас завдання одне − перемагати в кожному матчі. Звісно, буде дуже непросто, адже в суперниках у нас − сильні збірні Бельгії та Словенії. Та й в нашій команді є певні проблеми − у першу чергу, кадрові.

Бельгійці − лідери нашої групи, що не поки втратили жодного очка в кваліфікації. Тамтешні спеціалісти та журналісти стверджують, що нинішнє покоління «молодіжки» − чи не найталановитіше за останнє десятиріччя. Якої ви думки про найближчих опонентів?
Від бельгійської команди дійсно можна очікувати високих результатів. Майже всі футболісти грають в клубах елітного дивізіону, дехто має досвід виступів у єврокубках. У розпорядженні Жана-Франсуа де Сара є низка індивідуально дуже сильних виконавців. Проте головні риси збірної Бельгії − зіграність, збалансованість ліній, гарне взаєморозуміння. Кидається в вічі, що ігрова дисципліна в цій команді − на високому рівні. Також відзначу їхню вдалу гру під час стандартних ситуацій.

Ви згадали про кадрові проблеми у нашій збірній. Що саме ви мали на увазі?
У першу чергу слід відзначити, що ми відчуваємо певний брак виконавців у лінії оборони. Ярослав Ракицький викликаний до національної команди. Все ще поза грою наш капітан Тарас Степаненко. Не приїхав до табору Євген Селін, який травмував стегно якраз у попередньому матчі проти французів. Додам, що наш колектив зичить їм найшвидшого одужання та з нетерпінням очікує їхнього повернення… З іншого боку тішить, що вже відновився після перелому носа Сергій Кривцов.


Павле Олександровичу, не потрапили до списку запрошених Артем Кравець та Дмитро Льопа, які вже взялися до активної роботи у своїх клубах. Вони ще не набрали належних кондицій?
Ми дуже задоволені, що ці талановиті хлопці вже відновились. Однак, гадаю, треба дати трохи більше часу для того, щоб вони набрали гарну форму. Повірте, ми будемо надзвичайно раді бачити їх у молодіжній збірній. До речі, схожа ситуація склалася з Володимиром Лисенком, який також лише нещодавно залікував пошкодження. Однак, на відміну від Кравця та Льопи, він пропустив не так вже й багато, тому й готуватиметься з нами до поєдинків проти бельгійців та словенців.

Привертає увагу черговий виклик московського спартаківця Єгора Лугачова, чия епопея з громадянством довго не сходила зі шпальт спортивних видань…
Цього разу − все по-іншому. Російський клуб надіслав нам офіційне підтвердження, а Єгор прибув до табору української «молодіжки» в належний строк. Зазначу, що останнім часом Лугачов діє в спартаківському дублі на позиції центрального захисника, що є вельми доречним для нас у нинішній ситуації.

Напередодні матчу у Франції ви мали більше тижня на підготовку, цього разу − фактично чотири дні. Очевидно, наразі тренувальний процес буде трохи іншим?
За великим рахунком, готуватимемося в звичному руслі. Хоча, звісно, брак часу накладає свій відбиток на об’єм та характер роботи. У цьому випадку головне завдання тренерського штабу − правильно визначити психологічний та функціональний стан гравців, постаратись підвести їх до єдиного знаменника. Значною мірою результати найближчих матчів залежатимуть від впевненості наших футболістів у своїх силах, тому нам необхідно гарно налаштувати хлопців на ці ігри.

Павле Олександровичу, незважаючи на короткий підготовчий період, ви знову викликали на збір низку новачків…
Гірника Віталія Віценця та динамівця Кирила Петрова, який на попередній збір не приїхав через травму, ми добре знаємо за виступами на тріумфальному для нашої країни чемпіонаті Європи серед 19-річних у Донецьку та Маріуполі. Півзахисник Ігор Тищенко останнім часом постійно виходить в основному складі маріупольського «Іллічівця», забив кілька м’ячів у Прем’єр-лізі. За нападником одеського «Чорноморця» Олександром Якименком ми уважно стежили ще в молодіжній першості. А нещодавно зіграні матчі у вищому дивізіоні переконали нас в доцільності запрошення його до складу «молодіжки». Ми хочемо ближче познайомитися з цими футболістами, побачити їх у взаємодії з більш досвідченими гравцями збірної. Ви ж знаєте мій принцип: селекція триває завжди!

Категория: Сборные | Просмотров: 587 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]