Главная » 2009 » Октябрь » 7 » Євро-2012: Про що українці з європейцями говорили
Євро-2012: Про що українці з європейцями говорили
16:05

У середу, 7 жовтня, в Будинку футболу відбувся брифінг за участю директора Євро-2012 Мартіна Каллена, президента Федерації футболу України Григорія Суркіса та керівника Місцевого організаційного комітету в Україні Маркіяна Лубківського.


Під час зустрічі із представниками ЗМІ були підбиті підсумки чергового інспекційного візиту експертів УЄФА до України. Журналісти також отримали інформацію про заходи, що відбулися цього тижня в Києві в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, зокрема − семінару для приймаючих міст та спільного форуму представників УЄФА, українського й польського Місцевих оргкомітетів Євро-2012.
Міжнародний досвід

Так, в рамках семінару для приймаючих міст експерти Європейського футбольного союзу на чолі з директором Євро-2012 Мартіном Калленом поділилися досвідом щодо участі міст в організації та проведенні попередніх континентальних чемпіонатів. Це стосується організації фан-зон, промоції турніру на території міста та інших заходів. У свою чергу представники усіх чотирьох українських регіонів, які готуються прийняти Євро -2012, презентували свої структури, створені з метою управління підготовкою та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи на їхніх теренах. Окрім того, прозвучали пропозиції щодо розміщення офіційних фан-зон, а також звіти про виконання гарантійних зобов’язань міст перед УЄФА.
Командний дух

Перша зустріч із серії team-building за участю представників УЄФА, українського й польського Місцевих оргкомітетів Євро-2012 мала на меті формування професіональної та добре згуртованої команди організаторів Турніру. Захід допоміг об’єднати колектив, виявити лідерські якості працівників, швидко інтегрувати нових членів команди, поліпшити зв’язки між відділами та підняти командний дух. Під час спеціального тренінгу для керівників підрозділів УЄФА та МОК експерти поділися досвідом проведення попередніх чемпіонатів Європи з українськими та польськими колегами.

Теорія та практика

Фахівці Європейського футбольного союзу особливо наголосили на необхідності завчасного планування заходів Турніру, забезпечення належної комунікації та співпраці на всіх рівнях підготовки між представниками МОК, органів центральної влади та приймаючих міст. Цей тренувальний семінар мав практичний характер і був направлений на відпрацювання різних ситуацій, які можуть виникнути під час проведення Турніру. Загалом участь у форумі взяло близько сотні співробітників українських і польських Місцевих організаційних комітетів та підрозділу УЄФА з підготовки до Євро-2012.
Зустріч директорів Турніру

Директор Євро-2012 Мартін Каллен наголосив на тому, що найважливішим фактором в підготовці на сьогодні є тісна співпраця між усіма підрозділами, причетними до проведення Турніру, органами державної влади та представниками приймаючих міст. У рамках київської зустрічі між Мартіном Калленом та українським і польським директорами Турніру − Маркіяном Лубківським й Адамом Олковичем − також були обговоренні ключові питання організації фінальної частини першості та підготовка до жеребкування кваліфікації Євро-2012, що відбудеться 7 лютого у Варшаві.
Спільна мета

За словами Маркіяна Лубківського, заплановані заходи були корисні як з точки зору реалізації завдань, що постають перед організаторами Турніру, так і для налагодження міжнаціонального та полікультурного спілкування, формування мотивації та відповідальності за спільну справу. «Зараз не час для суперечок, ми повинні діяти згуртовано та професіонально, адже у нас спільна мета. І тому як ніколи важлива чітка взаємодія між всіма відповідальними за організацію Євро-2012. Адже цей проект стане унікальним досвідом для України, за допомогою якого ми маємо змогу представити світові нашу країну як надійного партнера», − зауважив він.
Погляд у майбутнє

У свою чергу Григорій Суркіс відзначив, що не треба боятися труднощів на шляху до визначеної мети: «Долаючи проблеми, ми не лише тренуємо м’язи та зміцнюємо нерви. Зусилля, спрямовані на концентрацію людської енергії, повернуться до нас вагомим результатом у недалекому майбутньому. Україна і Польща у такий спосіб реально напрацьовують неоціненний досвід організації міжнародних спортивних заходів найвищого ґатунку».
Виконання зобов’язань

Президент ФФУ також віддав належне великим зусиллям, що їх докладають органи центральної та місцевої влади задля реалізації настільки грандіозного проекту, як Євро-2012. «Світова фінансова криза ще більше ускладнює наше завдання, одначе українська влада робить все можливе і неможливе, щоб виконати взяті перед Європейським футбольним союзом зобов’язання. І дуже тішить, що у цей непростий час наша країна успішно просувається до омріяної мети», − резюмував Григорій Суркіс.

Категория: ЕВРО-2012 | Просмотров: 708 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]