Главная » 2009 » Август » 31 » «Таврія» перемогла екс-учасника Ліги Європи
«Таврія» перемогла екс-учасника Ліги Європи
23:31

Бурхливим на події був другий тайм між сімферопольською «Таврією» і полтавською «Ворсклою». Перемогу ж з мінімальним рахунком 1:0 святкували кримчани.


Сімферопольська «Таврія», яка в минулому турі майже героїчно на останніх хвилинах врятувала виїзний поєдинок проти маріупольського «Іллічівця» (2:2), на рідному стадіоні приймала уже екс-учасника єврокубків полтавську «Ворсклу». Початок сезону став для полтавчан не надто приємним. Спочатку підопічні Миколи Павлова вилетіли із Кубку України, який не так давно піднімали над головою, перемігши донецький «Шахтар». Невдача спіткала полтавчан і в розіграші Ліги Європи, де «Ворскла» зустрілася з міцною португальською «Бенфікою» і не потрапила у груповий етап престижних змагань. Тепер полтавчани можуть усю увагу приділити національній прем’єр-лізі. Втім, перед «Ворсклою» є наочний приклад – «Таврія», якій після минулорічної інтертотівської кампанії, потім довелося вирішувати питання збереження прописки в елітному дивізіоні. У Сімферополі полтавчани мали нагоду продемонструвати, чи сказалася на них невдача у Лізі Європи. Однак і «Таврії» тепер у кожному матчі доводиться підтверджувати високе місце у турнірній таблиці.

У стартовому складі кримчан не знайшлося місце імениннику дня Лакі Ідахору, замість якого вийшов Васіл Гігадзе. У полтавчан же не було травмованого Василя Сачко.

Перші п'ятнадцять хвилин пройшли за повної переваги господарів, які кружляли поруч із штрафним майданчиком полтавчан і кілька разів небезпечно потурбували Сергія Долганського, але забити гол не змогли. Гості ж лише двічі з'явилися біля воріт кримчан. Одного разу м'яч пролетів над поперечиною, а другого разу полтавчани травмували голкіпера «Таврії», якому довелося поступитися місцем у воротах Дмитру Стойку.


Незадовго до перерви гра пожвавішала. Вже й «Ворскла» менше очікувала на своїй половині поля, а все частіше опинялася у штрафному майданчику суперника. Моменти у кримчан те ж стали гострішими. Найреальнішу нагоду втратив Желько Любеновіч, якій раптом наважився на потужний постріл метрів з тридцяти п'яти. М'яч летів під поперечину воріт полтавчан, але Долганський встиг зреагувати на удар.

Значно бурхливіше події на полі почали розвиватися після перерви. Спочатку на 56-й хвилині Денис Голайдо зробив навіс з лівого флангу і Руслан Платон в падінні головою скерував «кулю» точно у дальній кут.

На 60-й хвилині у господарів була чудова нагода збільшити свою перевагу. На газон у штрафному майданчику «Ворскли» завалили Голайдо і арбітр показав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті взявся пробити Ковпак, але зробив це занадто погано. М'яч низом полетів точно в руки голкіпера гостей.

Не реалізований пенальті не кращим чином подіяв на кримчан. Гравці «Ворскли» посилено почали шукати шляхи для порятунку зустрічі і кілька разів були близькі до цього. Але хиткий рахунок на користь «Таврії» так і продовжив горіти на табло.

«Таврія» (Сімферополь) - «Ворскла» (Полтава) - 1:0
30 серпня 2009. Сімферополь. Республіканський стадіон «Локомотив».
«Таврія»: Старцев (Стойко, 22), Марковіч, Джурічіч, Корнєв, Ковпак, Монахов, Галюза, Гігіадзе, Любеновіч, Платон (Ідахор, 63), Голайдо (Луценко, 70).
Головний тренер: Сергій Пучков.
«Ворскла»: Долганський, Деспотовські (Чеснаков, 60), Даллку, Краснопьоров, Маркоскі, Кулаков, Безус, Цуррі, Медвєдєв, Ярмаш (Чічіков, 61), Єсін (Янузі, 74).
Головний тренер: Микола Павлов.
Гол: Платон, 56.
Попередження: Медвєдєв, 26, Даллку, 58, Кулаков, 88; Гігіадзе, 58, Галюза, 63, Ідахор, 73, Любеновіч, 89.
Вилучення: Любеновіч, 90+1 (повторне попередження).
Не реалізований пенальті: Ковпак, 60 (воротар).
Арбітр: Андрій Шандор (Львів).

Категория: Матчи Премьер-лиги | Просмотров: 768 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]