Главная » 2009 » Август » 13 » Матчі Євро-2012 покаже український супутник
Матчі Євро-2012 покаже український супутник
17:10

До чемпіонату Європи 2012 року Україна виведе на навколоземну орбіту супутник зв’язку, який дозволить нашій державі здійснювати трансляції футбольних матчів. Про це повідомив голова Національного космічного агентства України Олександр Зінченко.


Програма виготовлення і запуску на орбіту супутника є спільним проектом Національного космічного агентства, КБ «Південне», ВО «Південмаш», «Хартрон», «Арсенал», а також експертної агенції Канади.

Олександр Зінченко зазначив, що завдяки запуску власного супутника у 2011 році «ми могли б вирішити значну частину телекомунікаційних завдань Євро-2012, а не делегувати кошти чи технічні можливості цього проекту комусь іншому». Супутник забезпечить 100% покриття території України трансляцією телерадіопрограм загальнонаціональних компаній. Національну супутникову систему також будуть використовувати Нацбанк і Міноборони.
З космодрому «Байконур» на навколоземну орбіту наш супутник виведе ракетоносій «Зеніт-3 SLB». Там він відпрацює 15 років, а перші прибутки від роботи супутника Україна отримає за 8-9 років.

Позитивним є і той факт, що обслуговування супутника будуть здійснювати вітчизняні спеціалісти з місцевого центру управління.


Перед творцями першої супутникової системи стоять важливі завдання: забезпечити безпеку і страховку запуску супутника, розгорнути інфраструктуру управління, підготувати центральний телепорт і наземну інфраструктуру споживачів послуг супутникового зв’язку та використання ресурсу супутника.

Категория: ЕВРО-2012 | Просмотров: 687 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]