Главная » 2009 » Август » 12 » Сабо: На місці Ґаззаєва я не квапився б робити гучні заяви
Сабо: На місці Ґаззаєва я не квапився б робити гучні заяви
23:06

Про шанси в Лізі Європи українських команд колишній тренер національної збірної України та київського “Динамо” Йожеф Сабо спеціально для turnir.com.ua.


Тепер європейські клуби ставитимуться до Ліги Європи по-іншому, – розпочав розмову Йожеф Йожефович. – Ми всі бачили ставлення провідних команд до розіграшу Кубка УЄФА. Цей турнір не цікавив їх, тому в Донецьк і Харків вони приїздили із другими складами. Тепер такого не буде. В Лізі Європи платитимуть гроші за кожен раунд турніру, а в попередніх змаганнях виплачували винагороду лише фіналістам. Фінансовий аспект, упевнений, змусить європейські клуби відповідальніше ставитися до результатів своїх команд.

Йожефе Йожефовичу, погоджуєтеся, що найскладнішого суперника з-поміж українських клубів отримала полтавська “Ворскла”?
Так, це правда. Попри те, що в Миколи Павлова непогана команда, їй буде складно. Хоча “Бенфіка” вже давно нічого серйозного не вигравала, не має зіркових виконавців і коштів на придбання відомих футболістів. Проте португальці залишаються міцним середняком європейського футболу. Взагалі, це цікава пара. Побачимо, чого варта “Ворскла”.

Після несподіваного вильоту з Ліги чемпіонів “Шахтар” здатен подолати турецький бар’єр?
Думаю, “гірники” пройдуть цей етап Ліги Європи. “Сівасспор” – невелика команда, там, за винятком одного-двох членів національної збірної Туреччини, немає гравців із досвідом виступів на міжнародній арені. Впевнений, “Шахтар” переможе “Сівасспор”.


Румунська “Тімішоара”, як і “Сівасспор”, зірок з європейського небосхилу не хапала, але все-таки перемогла “Шахтар”. Чим можна пояснити цю невдачу “гірників”?
Це нормальне явище, коли після тріумфу в команди починається спад. Донеччанам здалося, що вже немає чого прагнути. Пригадаймо минулий сезон. “Шахтар” усе програв: національн6ий чемпіонат, Кубок. Причому в останніх змаганнях команда Мірчі Луческу поступилася не “Динамо”, “Металісту” чи “Дніпру”, а “Ворсклі”. Коли володар Кубка УЄФА поступається полтавчанам, то відразу ж потрібно робити висновки. Перед відпусткою, на хвилі тріумфу, керівництво команди таких висновків, мабуть, не робило. Тепер ситуація повторилася в Лізі чемпіонів. Проте все-таки “Шахтар” має пройти турецького суперника.

“Металіст” і “Металург” зіграють проти представників Австрії. Як оціните їх шанси на успіх?
В Австрії чемпіонат невисокого рівня, з цими командами можна грати. Вважаю “Металіст” фаворитом у грі зі “Штурмом”. У Харкові хороша команда, досвідчена, має помітну перевагу над австрійцями. А ось у парі “Металург” – “Аустрія” суперники мають однакові шанси на успіх, 50 на 50. “Аустрія” на провідних ролях у своєму чемпіонаті, на рівних конкурує з “Рапідом”, бореться за чемпіонство. Звісно, супротивник донеччан не входить до числа топ-команд Європи. Однак і “металурги” не є елітою Старого світу. Пригадайте їхній останній матч із “Шахтарем”: “гірники” просто не дозволили суперникам продемонструвати свій футбол.

Як гадаєте, чому “Металіст” на початку сезону демонструє неякісний футбол?
Справді, харків’яни невдало розпочали сезон. Згадаймо гру з “Карпатами”. В цьому матчі мала б бути нічия. Не підтримую арбітра, який на початку поєдинку показав гравцеві “зелено-білих” червону картку. Фол не заслуговував на таке покарання. Стосовно дій “Металіста”, то футболісти цієї команди грають разом упродовж трьох-чотирьох років, це великий плюс харків’янам. Із часом, упевнений, “металісти” наберуть обертів. То самий Лисенко ще не в найкращій готовності, інші молоді футболісти набувають кондиції. На відмінну від попереднього сезону, тепер Мирон Маркевич не може сказати, що в нього немає лави запасних. Вибір футболістів у нього є.

Отже, за “Шахтар” і “Металіст” у Лізі Європи ви спокійні, інша річ із “Ворсклою” та “Металургом”?
Так, “Ворсклі” й “Металургу” буде складно пройти в наступний етап Ліги Європи.

Як вам “динамівський” футбол за Валєрія Ґаззаєва?
Не раз говорив, що мені не подобаються тактичні схеми Юрія Сьоміна. Він усього боявся, грав дуже обережно. Валєрій Ґаззаєв – інша річ. Він сповідує атакувальний стиль, агресію. Хоча нині складно сформувати остаточну думку про якість “динамівського” футболу. У стартових турах Прем’єр-ліги “Динамо” грало або із середняками, або з аутсайдерами. А з такими командами завжди легше діяти агресивно. Подивимося, що буде в матчах із “Шахтарем” чи “Металістом”. А на цьому етапі мені подобається агресія Ґаззаєва.

Як ставитеся до його заяви про перемогу за три-чотири роки “Динамо” в Лізі чемпіонів? Нам до снаги за такий нетривалий термін налагодити гру краще, ніж у “Реалі”?
Ні, нам зарано говорити про перемоги над такими командами, як “Реал” чи “Челсі”. Йдеться про суперклуби з найкращими гравцями світу. В “Динамо” таких немає. Взагалі, на місці Валєрія Ґаззаєва я не квапився б робити такі гучні заяви. Передумов для виконання такого серйозного завдання наразі немає.

Наостанку, після стартових чотирьох турів бачите третю команду, яка боротиметься за “золото” чемпіонату?
Ні, не бачу. Як на мене, за перше місце, як і раніше, боротиметься “Шахтар” із “Динамо”. Донецький “Металург”, “Дніпро”, “Металіст” і, можливо, “Ворскла” конкуруватимуть за бронзовий комплект нагород.

Категория: Новости Премьер-лиги | Просмотров: 682 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]