Главная » 2009 » Август » 12 » Україна - у фіналі Меморіалу Лобановського
Україна - у фіналі Меморіалу Лобановського
23:05

Збірна України (U-21) стала першим фіналістом VII-го Турніру пам'яті Валерія Лобановського.


На стадіоні "Борекс" у Бородянці розпочався сьомий за ліком турнір, присвяченій пам'яті видатного українського футболіста і тренера Валерія Лобановського. Цього року, як і в останні три роки, участь у змаганнях беруть молодіжні збірні (U-21). На цей раз, окрім, звичайно господарів, запрошення вперше отримали збірні Німеччини, Туреччини та Ірану. Саме з останніми нашим хлопцям довелось грати у першому матчі.

Турнір пам'яті "метра" українського футболу розглядається нашим тренерським штабом як останній етап підготовки до важливого матчу відбіркового турніру до Євро-2011, що пройде 8 вересня у Франції. На ці змагання Павло Яковенко викликав 24 футболісти, 18 з яких було внесено в заявку на гру проти іранців.

У першій зустрічі наставник збірної виставив експериментальний склад, адже наступного дня на збірну чекає ще один матч - чи то за третє місце, чи фінал. Зокрема, вперше футболку "молодіжки" приміряв воротар столичної "Оболоні" Денис Бойко.


Уже з перших хвилин гри українці захопили ініціативу в свої руки, методичоно розхитуючи захисні редути суперника. Активно працювали у нас обидва фланги, а особливо правий, де непогано взаємодіяли Фартушняк і Морозюк. Однак перший небезпечний момент біля ворітХалілазада виник з протилежного флангу, однак Ярмоленко не зумів використати пас Коноплянки.

Та ближче до середини тайму активізувались й іранці, які непогано розганяли свої контратаки. Могли вони й відкрити рахунок у грі, та вдало зіграв наш голкіпер, перевівши на кутовий неприємний удар когось із іранців. Чого не зробили азіатам, це зробили молоді українці. Гольова атака розпочалась із переводу з центру на правий фланг, де Морозюк зробив передачу на дальню штангу на Ярмоленка. Андрій скинув на Зозулю й Роман проштовхує м'яча у ворота.

Та цей рахунок протримався недовго. Номінальні господарі порушили правила у своєму штрафному майданчику і капітан Ірану Айзан Хайсафі чітко пробиває у правий кут воріт. З таким рахунком команди й пішли на перерву.

Відразу після відпочинку Коноплянка міг вивести нашу збірну вперед, однак прекрасний удар Євгена зі штрафного прйняла на себе поперечина. Після цього Яковенко вирішив внести зміни у малюнок гри, провівши спочатку три заміни, а згодом ще стільки ж. Та від цього наша гра кращою не стала, навпаки, іранці почали себе почувати більш впевненіше. Вони навіть мало не забили після розіграшу штрафного, коли м'яч влучив у штангу, та перед тим суддя зафіксував офсайд.

Однак у кінцівці нашій збірні пощастило. Володимир Лисенко метрів з 25-и взявся пробивати штрафний удар. Невеликий рикошет повністю дезорієнтував кіпера іранців, м'яч змінює траєкторію польоту й потрапляє у сітку. Той же Лисенко на другій доданій хвилині міг забити і третій гол, та м'яч пройшов повз стійку воріт. Все, перемога, така довгоочікувана перемога.

Збірна України вперше за часів проведення меморіалу зуміла пробитись до фіналу. Нагадаємо, що починаючи з 2006-го року участь у цих змаганнях беруть молодіжні збірні. У всіх трьох попередніх турнірах наша молодіжка програвала свої півфінальні поєдинки, а згодом займала третє місце. Чи зуміє нарешті українська команда вибороти почесний трофей? Це стане відомо завтра, коли відбудеться фінальний матч. Суперником нашої збірної стане переможець другого півфіналу Туреччина - Німеччина. Ця гра пройде на стадіоні "Динамо", початок - о 20.30. А напередодні пройде офіційна церемонія відкриття турніру.

VII-й Турнір пам'яті В. Лобановського. Півфінал. Бородянка, ст. "Борекс". 2.000 глядачів

Збірна України (U-21) - Збірна Ірану (U-21) - 2:1 (1:1)

Арбітр: М. Шмідт (Німеччина).
Асистенти: О. Шамич, О. Якименко (обидва - Україна)

Збірна України: Бойко, Фартушняк (Микицей, 56), Ракицький (Матвєєв, 64), Курилов, Селін (Родина, 72), Морозюк (П. Пашаєв, 56), Голодюк, Ярмоленко (Лисенко, 56), Коноплянка (Федорчук, 64), Васін (Касьян, 72), Зозуля (Чеснаков, 64)

Збірна Ірану: Халілазад, Халілазед, Шірван (Алізгар, 6), Кар, Алабех, Хайсафі, Хагігі, Рахмані, Магдагег, Ансаріфард (Афшін, 89), Мусамі.

Голи: Зозуля (30), Лисенко (83) - Хайсафі (38, з пенальті)

Попередження: Селін (35), Чеснаков (76), П. Пашаєв (80) - Ансаріфард (39)

Півфінали збірної України (U-21) на Меморіалі ЛобановськогоРік Матч Рахунок
2006 Україна (U-21) - Білорусь (U-21) 3:3 пен. 3:5
2007 Україна (U-21) - Ізраїль (U-21) 1:1 пен. 4:5
2008 Україна (U-21) - Болгарія (U-21) 0:1
2009 Україна (U-21)- Іран (U-21) 2:1

Категория: Сборные | Просмотров: 763 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]