Главная » 2009 » Август » 7 » ЛЄ. Нинішні справи наших майбутніх суперників
ЛЄ. Нинішні справи наших майбутніх суперників
16:49

Сьогодні у результаті жеребкування останнього кваліфікаційного раунду Ліги Європи в швейцарському Ньоні визначилися суперники українських команд: «Шахтар» зіграє з турецьким «Сіваспором», «Металург» - з «Аустрією», «Металіст» - з «Штурмом», а «Ворскла» буде протистояти «Бенфіці». Що собою на разі представляю суперники наших команд?


Складніший суперник, звісно, дістався полтавській «Ворсклі». Лісабонська «Бенфіка» в особливого представлення не потребує. Досвідом успішної зустрічі з цією командою може з полтавчанами поділитися харківський «Металіст»: в минулому році в гостях у останньому турі групового раунду кубка УЄФА в матчі, який на той момент вже нічого не вирішував український клуб святкував перемогу з рахунком 1:0.

Третє місце в минулому чемпіонаті Португалії дало можливість «Бенфіці» стартувати з останнього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. До речі, для полтавської «Ворскли» це теж буде старт в єврокубках цього року. Перед першим матчем з українською командою, який відбудеться 20 серпня, «Бенфіка» чотирма днями раніше візьме старт у внутрішньому чемпіонаті – суперником буде команда «Марітіму». Наставником «Бенфіки» є досвідчений португальський фахівець Жорже Жезуш.

Для турецького «Сіваспора» минулий сезон став одним з найкращим в їх історії – з відставанням у п’ять очок від «Бешикташу» суперник «гірників» посів другу сходинку. Цей здобуток дав можливість стартувати в Лізі Чемпіонів, де в першому матчі з бельгійським «Андерлехтом» турецька команда втратила всіх шансів для продовження боротьби в даному європейському кубку, поступившись з рахунком 0:5; вдома у матчі-відповіді здобули втішну перемогу з рахунком 3:1. То ж в боротьбі за місце у груповому раунді Ліги Європи зійдуться два невдахи третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів.


Як і в португальський, турецький чемпіонат ще не розпочався: перший матч «Сіваспор» зіграє завтра, 8 серпня, з командою «Трабзонспор», а 15-го серпня їх очікує складна зустріч з володарем Суперкубка Туреччини «Фенербахче». От і знову «гірникам» буде протистояти команди з порівняно не великих річним бюджетом – 12 млн. доларів.

Українським учасникам Ліги Європи жеребкування подарувало у суперники відразу два австрійські клуби: «Аустрія» та «Штурм». Ці команди участь в Лізі Європи розпочали відповідно з третього та другого кваліфікаційних раундів. «Штурм» вже пройшов з труднощами команду «Широкі Брієг» з Боснії та Герцеговини (вдома 2:1, на виїзді 1:1) та впевнено здолали чорногорський ОФК (на виїзді 2:1 та вдома 5:0). «Аустрія» ж була сильніше сербської «Воєводини» (1:1 в Сербії і вдома перемога з рахунком 4:2).

На даний момент часу у чемпіонату Австрії зіграно три тури: «Австрія» здобула дві перемоги та зазнала однієї поразки «Зальцбурга» з рахунком 1:2; «Штурм» зіграв лише два матчі, в яких одержав дві перемоги. І «Штурм», і «Аустрія» не одного разу ставала на європейському шляху українських клубів. Австрійські команди будуть намагатися поліпшити в край низький рейтинг УЄФА своєї країни: Австрія» перебуває на аж 24-му місці.

Перші матчі відбудуться 20 серпня, матчі-відповіді 27 серпня; лише для донецького «Шахтаря» буде матч-відповідь перенесено на 25 серпня у зв’язку з участю «гірників» у матчі за Суперкубок Європи проти іспанської «Барселони», який пройде в Монако 28 серпня. Складний очікує графік матчів на донецький «Шахтар».

Категория: Украинские клубы в Еврокубках | Просмотров: 732 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]