Главная » 2009 » Август » 6 » Федецький: я – гравець «Карпат»
Федецький: я – гравець «Карпат»
16:39

Футболіст проаналізував гру своєї колишньої команди донецького «Шахтаря» у кваліфікації Ліги Чемпіонів та поділився своїми враженнями від перебування у «Карпатах».


Тепер щодо «Карпат», вашу адаптацію в новій команді можна вважати пройденою? 
Мій період адаптації був пройдений ще тоді, коли я тільки прийшов в команду. Я не з тих людей, щоб довго придивлятись, знайомитись. Я прийшов, щоб грати в футбол і намагатись допомогти команді досягти вершин та виконувати ті завдання, які ставлять мені.

З ким із гравців «Карпат» встигли потоваришувати?
Товаришую з тими гравцями, з якими ще грав в Донецьку, це – Денис Кожанов та Ігор Ощипко. Хоча, загалом, зі всіма футболістами «Карпат» в мене склались хороші професійні стосунки.

Чи були пропозиції від інших команд, можливо з за кордону?
Так були. Але зараз про це говорити не потрібно, адже я гравець «Карпат» та всі мої плани на найближчі два роки пов’язані із цією командою.


Артем, ви провели три офіційні матчі в складі «Карпат», в кожній із цих ігор ви грали на іншій позиції. Де ви себе найкраще почуваєте, на якій позиції? 
Я можу зіграти на правому чи лівому фланзі захисту. Для мене не важливо, де грати, головне, аби виконувати настанову тренера та впоратись із своїм завданням на матч. Якщо вас цікавить моя суб’єктивна думка, то найкраще себе почуваю в центрі поля – на позиції опорного півзахисника.

В одному із недавніх інтерв’ю ваш батько заявив, що бачить вас на позиції відтягнутого форварда. Як ви дивитесь на таку перспективу? 
Якщо припустімо в наступній грі тренер дасть установу вийти на поле та допомогти нападникам, то я не відмовлюсь від такої можливості. Гра в нападі не стане для мене новинкою, адже я грав в атаці коли виступав за ФК «Харків». Тоді в трьох матчах, граючи на вістрі атаки, зумів забити декілька голів, тому могло б і бути таке. Чому б ні?

Керівництво «Карпат» та тренерський штаб озвучили завдання на сезон – потрапити в зону Ліги Європи. Як вважаєте, хто буде основними конкурентами в цьому сезоні за Лігу Європи? Які перспективи команди?

Мабуть, багато хто зі мною погодиться, що «Карпати» в перших трьох турах продемонстрували хорошу гру. А це свідчить про те, що за зону Ліги Європи ми зможемо поборотись. Щодо конкурентів, то думаю кожного туру та команда, проти якої ми будемо виходити на поле, буде нашим конкурентом. Звичайно, є сильніші команди та слабші.

Ми зіграли в чемпіонаті уже із трьома командами, які грають в Лізі Європи і, як на мене, жодній із них ми по грі не поступились. Ми добре боролись в тактичному плані, також показували нормальний футбол.

В останній грі проти «Металіста», можливо, на гру вплинули якісь не футбольні фактори, але нехай з цим розбираються ті, хто цим має займатись. А наше завдання виходити на поле та виконувати те, що нам каже головний тренер.

Звичайно, за зону єврокубків будуть боротись «Дніпро», «Металіст», «Металург», «Ворскла». Можливо, ще хтось, але нам потрібно просто виконувати своє завдання, яке досить реальне.

Артем, ви достатньо вже пограли в першості України, багато хто із спеціалістів схиляється до тієї думки, що рівень українського футболу з кожним роком зростає… Як вважаєте таке твердження відповідає дійсності?
Думаю, це так. І в цьому є заслуга як «Динамо», так і «Шахтаря». Також виріс рівень тих команд, які виступають в Лізі Європи. Мені неодноразово доводилось чути такі твердження, що чемпіонат України поступається за класом російській першості… Можливо, так і було.

Тепер я можу з цього приводу посперечатись з тими людьми, які так вважають. В нас з кожним роком з’являються команди, які добре підсилюються та ставлять перед собою високі завдання.

Раніше в чемпіонаті були команди, яким просто ставилось завдання грати в футбол, а тепер кожна команда має високі цілі. Ось дніпропетровський «Дніпро» – команда добре підсилилась та швидше за все придбає ще декількох хороших гравців, щоб скласти конкуренцію «Динамо» та «Шахтарю» в боротьбі за зону Ліги Чемпіонів, а від цього безперечно рівень чемпіонату зростає. Прохідних матчів практично немає, а це все – прогрес футболу загалом.

Насамкінець, спрогнозуйте призову трійку чемпіонату України та місце на якому фінішують «Карпати».
Щодо «Карпат», то вважаю, ми виконаємо поставлене перед нами завдання – потрапити в єврокубки. Призова трійка? «Шахтар» стане чемпіоном, принаймні, я буду за них вболівати, адже ця команда не є для мене чужою. Другими фінішують кияни – «Динамо», а третіми скоріш за все стануть гравці «Дніпра».

Категория: Новости Премьер-лиги | Просмотров: 688 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]