Главная » 2009 » Август » 6 » «Шахтар» залишає Лігу Чемпіонів
«Шахтар» залишає Лігу Чемпіонів
23:05

В третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів донецький «Шахтар» в гостях зіграв в нічию 0:0 з румунською «Тімішоарою». За підсумку двохматчевого протистояння донецька команда вилітає з Ліги Чемпіонів, автоматично відправившись до Ліги Європи.


З перших хвилин команди обрали не високий темп гри. На четвертій хвилині матчу Жадсон подав перший кутовий, який закінчився без результативно – м’яч пролетів через штрафну суперника. Через хвилину Ілсіньо пронизуючу передачу виконав до штрафної площадки румун, але ніхто з його партнерів не відгукнувся. А на сьомій хвилині і господарі спробували потурбувати «Шахтаря»: добре, що Срна встиг заблокувати удар Армена Карам’яна.

Чешовські ледь не дотягнувся до м’яча на 10-ій хвилині матчу у воротарській площадці Андрія П’ятова. Донецька команда на далі має помітну ініціативу, але ось взаємопорозуміння між півзахистом та нападом мало: м’яч летить у вільну зону, де немає Луїса Андріана.

«Гірники» повністю заволоділи ініціативою і «плели» своє мереживо комбінацій: Жадсон на 23-ій хвилині відзначився не точним ударом по воротам суперника з 17-ти метрів. Помітно прослідковується, що не рідко для зупинки гравця «Шахтаря» господарі користувалися методом дрібного фолу.


На 27-ій хвилині після подачі Срни Чигиринському завадили влучно пробити: м’яч від захисника залишив лицьову лінію поля – ще один кутовий; після котрого Андріано ще раз небезпечно пробив по воротах Пантилимона – мимо. Під час даного епізоду матчу, на жаль, Луїс Андріано отримав пошкодження, яке завадило йому продовжити матч – його замінив Джуліус Агахова.

А через три хвилини перший удар у складі господарів виконав Паркс – м’яч пролетів на значній відстані вище над перекладиною воріт Андрія П’ятова. На певний час ігрову ініціативу на футбольному полі перехватили гравці «Тімішоари».

За п’ять хвилин Георгій Букур, «накрутивши» двох захисників донеччан, пробив не влучно під гострим кутом воріт гостей – це була перша реальна можливостей «Тімішоари» відзначитися в цьому матчі. На момент господарів «гірники» відповіли своєю контратакою: після передачі Даріо Срни Олексій Гай пробив над перекладиною суперника.

Кінцівка першої половини матчу була за футболістами «Шахтаря» і мали найреальніший шанс для взяття воріт румунської команди: Олексій Гай не скористався помилкою Панти лимона – підвела влучність.

На перерву команди пішли без забитих м’ячів. Підсумовуючи гру першого тайму маємо підвищення швидкостей своїх донецької команди у порівняні з першим матчем в Донецьку, але оборона румун грає відмінно. А головне, що досить мало турбували воротаря «Тімішоари». Пантилимона. Суперника такий розвиток подій на футбольному полі повністю задовольняє. Що ж в першому таймі «Тімішоара» не дала зіграти донецькій команді у свій футбол.

Відразу на початку другого тайму Жадсон «заробляє небезпечний штрафний: Даріо Снра з 25-ти метрів влучив у стінку гравців «Тімішоари». А на 50-ій хвилині в черговий раз Букур осоромив гравців «Шахтаря»: лише в останню мить Олександр Кучер встиг заблокувати нападника суперника.

З 55-ої хвилини активності донецькому «Шахтарю» додав вихід на футбольне поле Вільяна: футбол став цікавим. Але все марно; в суперника впевнено грає невтомний Намомбе, який не лише на своїй позиції в захисті чудово відпрацьовує, а й підключатися до атаки при виконанні «стандартів» вміє.

На 62-ій хвилині Томаш Хюбшман заробив небезпечний штрафний поблизу карного майданчику «Тімішоари»: Разван Рац пробив в кількох сантиметрах від хрестовини воріт Пантилимона.

Через три хвилини Агахова мав відкривати рахунок в звітному матчі, але прогавив момент для удару. А на 69-ій хвилині Мірча Луческу провів останню заміну, випустивши замість Жадсона другого нападника Олександра Гладкого та перейшовши до схеми гри 4-4-2.

Час невпинно спливає, а гравці «Шахтаря» грають у футбол останніх своїх матчів: мало небезпечних моментів біля воріт суперника, спостерігається повна «відірваність» нападу команди від її півзахисту.

А на 77-ій хвилині Паркс мав найреальнішу можливість у складі своєї команди у цьому матчі: гостям відверто пощастило – нападник промахнувся. На це «гірники» відповіли ударами у виконанні Дмитра Чигиринського, Фернандіньо та Джуліуса Агахови.

На 83-ій Дмитро Чингринський, після передачі Даріо Срни, пробив вище воріт – завадив захисник суперника. Після подачу кутового Олександр Гладкий пробив не точно. Тиск донеччан раз за разом зммушує футболістів «Тімішоари» порушувати правила: на 85-ій хвилині господарів лише відмінна реакція Пантилимона врятувала румун від голу.

Під кінець матчу господарі мали здобувати перемогу: відмінно зіграв Андрій П'ятов. На жаль. фінальний свисток Хауге зафіксував нульову нічию - денччани залишать Лігу Чемпіонів. Ось таким коротким був виступ у цьогорічний Лізі Чемпіонів володаря Кубка УЄФА. Не дооцінивши в першому домашньому матчі донеччани не зуміли здобути перемогу в гостях.

«Тімішоара» - «Шахтар» 0:0 (0:0)

Арбітр Хауге

Склади команд:

«Тімішоара»: Пантилимон, Едер, Алекса (Скутеру, 66), Нібомбе, Станку (Іонеску, 82), Паркс, Карам’ян Арт., Карам’ян А., Букур (Магера, 88), Чишовскі, Боурчану.

«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Шевчук, Хюбшман, Фернандіньо, Гай (Вільян, 54), Ілсіньо, Жадсон (Гладкий, 69), Адріано (Адріано, 32).

Попередження: Алекса, 24; Арм. Карамян, 45+1; Боурчану, 87 - Хюбшман, 56.

Категория: Украинские клубы в Еврокубках | Просмотров: 797 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 romantikp71  
0
НДА...УЖОС!!!! cry

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]