Главная » 2009 » Август » 5 » Хто: «Тімішоара» чи «Шахтар»?
Хто: «Тімішоара» чи «Шахтар»?
11:45

Сьогодні відбудеться матч-відповідь третього кваліфікаційного раунда Ліги Чемпіонів між румунською «Тімішоарою» та донецьким «Шахтарем». Перший матч в Донецьку завершився сенсаційною нічиєю 2:2.


О 20.30 на стадіоні «Дан Пелтінішану Тімішоара» діючий володар Кубка УЄФА донецький «Шахтар» спробує довести випадковість не перемоги в домашньому матчі з «Тімішоарою», та за підсумками двохматчевої дуелі здобути путівку до наступного етапу Ліги Чемпіонів.

Рівень гри, яку донеччани продемонстрували в останніх двох своїх офіційних матчах, лякає українських вболівальників футболу: невже ми не побачимо володаря Кубка УЄФА останнього в його історії розіграшу в Лізі Чемпіонів? Невже суперник дістався грізний? Ні, звісно. В першому матчі просто його як слід не дооцінили. От і маємо проблеми: в Румунії «гірників» задовольняє лише перемога; в нічию зразка 2:2 (і перемога по пенальті), 3:3, 4:4 … - слабо віриться.

По останніх матчах донецького «Шахтаря» прослідковуються дві основні проблеми команди. Першою проблемою є чималі проблеми в захисті: особливо це стосується пари центральних захисників. Сподіватимемося, сьогодні наставник гостей не буде експериментувати, і на футбольне поле з перших хвилин вийде Дмитро Чигринський, а хто йому складе пару, досить складне питання: і Микола Іщенко, і Олександр Кучер в першому матчі з «Тімішоарою» зробили достатню кількість помилок.


Другою «точкою спотикання» донеччан є власна реалізація небезпечних моментів біля воріт суперника: в Донецьку скільки створили супермоментів, що їх би вистачило на 3-4 матчі; не забивали з таких позицій, де легше влучити, ніж промахнутися в ствір воріт суперника. Будемо вірити, що як завжди, в потрібний момент гри «спалахнуть» чи Жадсон, чи Фернандфіньо, чи Ілсіньо.

А сьогодні «Тімішоара» знову буде грати у футбол тижневої давності: їх задовольняє нічия і вони будуть за неї триматися, не забуваючи, звісно, про контратаки; розкриватися румунська команда не буде. Тому лише при підвищенні швидкості півзахисту «Шахтаря» та покращенні відсотка реалізації своїх шансів для взяття воріт суперника можна досягти потрібного результату.

Зігравши в першому матчі у результативну нічию футбольний клуб «Тімішоара» повірив у свої сили, чого не можна було сказати після жеребкування третього раунду Ліги Чемпіонів. Сьогодні румунські футболісти будуть готові викластися на футбольному полі на повну; гості мають бути до цього готові, що боротьба буде на кожній ділянці поля, за «кожний» м’яч. Наставник «Тімішоари» сподівається на участь в матчі Паркса, який в тиждень тому зазнав пошкодження у першому матчі з «гірниками». А про фінансову мотивацію своїх гравців керівництво румунського клуба вже потурбувалося: кожен з них отримає по 60 тисяч євро.

У думках «гірників» і гадки немає, що вони не пройдуть румунську «Тімішоару»: настрій в команди напередодні матчу бойовий; сподіватимемося він таким буде і під час гри.

По при невдалий перший матч в Донецьку для «Шахтаря» букмекери все вірять у володаря Кубка УЄФА: на їх перемогу коефіцієнт 1,50-1,80 проти 4,00-5,00 на «Тімішоару». На прохід до наступної стадії змагань маємо такий розклад: «Тімішоара» - 2,30, «Шахтар» - 1,50.

Орієнтовні склади команд:

«Тімішоара»: Пантилимон, Едер, Нібомбе, Чішовскі, Карам’ян Арт., Карам’ян А., Алекса, Боурчану, Куртян, Букур, Паркс.

«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Шевчук, Хюбшман, Фернандіньо, Вілліан, Ілсіньо, Жадсон, Адріано.

Статистика протистоянь українських та румунських команд:
10 зіграних матчів;
1 перемога;
4 нічиї;
5 поразок;
різниця м'ячів: 11-18 на користь Румунії.

Статистика протистоянь «Шахтаря» з румунськими командами. 
4 зіграних матчу;
1 нічия, саме в першому донецькому матчі;
3 поразки;
різниця м'ячів: 4-8 на користь Румунії.

Матчі:
«Шахтар» – «Динамо» (Б) 2:3, 0:2 (2003-2004, Кубок УЄФА, 1/64 фіналу);
«Шахтар» – «Рапід» (Б) 0:1 (2005-2006, Кубок УЄФА, груповий турнір);
«Шахтар» - «Тімішоара» 2:2 (2009-2010, Ліга Чемпіонів, другий каліф. раунд).

Категория: Украинские клубы в Еврокубках | Просмотров: 677 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]