Главная » 2009 » Август » 4 » Громадська організація "Карпат" вимагає покарання Годуляна
Громадська організація "Карпат" вимагає покарання Годуляна
22:52

Громадська організація "Карпат" написала відкритого листа до Прем'єр-ліги з вимогою суворого покарання Віталія Годуляна, працювавшого на матчі "Металіста" з "Карпатами" (1:0).
Відкритий лист Громадської організації "Карпати"

Кожного тижня, у середу, приблизно після обіду, форуми та гостьові футбольних сайтів рясніють подібними повідомленнями з усіх куточків України. Так уболівальники реагують на новину про призначення суддівських бригад на черговий тур українського чемпіонату. Віталій Годулян – один з тих арбітрів, призначення якого з острахом по черзі чекають вболівальники 13-ти українських міст.

Руками “режисера” - Віталія Годуляна (припускаємо, що й з подачі заслуженого харків’янина Сергія Стороженка) була влаштована чергова, аж ніяк не футбольна, вистава. Футбол у Харкові закінчився на 12-й хвилині з вилученням А. Ткачука. Арбітр матчу встиг за епізодом, коли Андрій не подужав перестрибнути лежачого захисника “Металіста”, але, на диво після цього епізоду якась раптова катаракта завадила судді зафіксувати гру рукою Валяєва на 19-й хвилині, боксерський удар Горяїнова по обличчю Худоб’яка. Усі тренери та вболівальники після подібних трафунків одноголосно вболівають: “навіщо нам такий футбол”. У коментарях до звітного поєдинку на одному з найпопулярніших українських футбольних ресурсів самі ж харківські футбольні вболівальники почали трансформувати народні приказки: “Не имей сто друзей, а имей Годуляна” і т.д. На перший погляд смішно. Проте, ми бачимо, що самі ж Харківські вболівальники побачили в цьому поєдинку упередженість Годуляна. Таким чином й вбивається україський футбол, у кожному з таких матчів.

Попри поразку «Карпат», ми дякуємо футболістам за те, що вони не припиняли боротьбу до останніх секунд матчу. Боротьбу із суперником та суддівським свавіллям. Так, ви програли, але честь не заплямували. Не страшно пропустити вирішальний гол, граючи вдесятьох проти дванадцятьох. Страшно, коли це стає тенденцією.


А тепер – про головне. Ми, вболівальники “Карпат”, дуже б хотіли, аби Віталій Годулян змінив громадянство і вже ніколи не зміг судити матчі за участю «Карпат» та інших команд, за які вболівають наші дніпропетровські, київські чи луганські товариші. А запрошувати ТАКОГО іноземного арбітра, переконані, жоден клуб не захоче.

Вихід один: об`єднатися і очистити наш футбол разом. Сьогодні від годулянів, а завтра від тих, хто їх плодить у нашому футболі, годує і прикриває. Якщо ми (саме ми, уболівальники, а не часто інертні у подібних питаннях футбольні клуби) не зробимо реальних кроків сьогодні, «каста у чорному» так і залишиться недоторканою, а прогресу у нашому футболі не буде.

Ми вимагаємо від Прем’єр-ліги, що декларує боротьбу за чистий український футбол, вже найближчим часом розробити та оприлюднити дієві методи знищення корупції у суддівському корпусі. Закликаємо уболівальників усіх клубів Прем’єр-ліги приєднатися до наших вимог і контролювати процес аж до їх виконання.

gokarpaty.org

Категория: Новости Премьер-лиги | Просмотров: 649 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]