Главная » 2009 » Август » 4 » «Буковина» впевнена, що виконає завдання виходу до І ліги
«Буковина» впевнена, що виконає завдання виходу до І ліги
22:36

Першу прес-конференцію в новому сезоні провели керівники ФСК «Буковина». Це стало свого роду знайомством зі «старими» та новими обличчями команди. Чернівецький клуб, як відомо, взяв під патронат президент харківського «Арсеналу» і співвласник ФК «Харків» Володимир Чумак, який «переселив» свій футбольний бізнес до столиці Буковини. Нова «Буковина» – це збірна двох команд, підсилена низкою запрошених футболістів. Наставник команди Микола Трубачов рішуче запевнив, що завдання виходу до І ліги команда не спробує виконати, а виконає. А ще він зірвав оплески, коли заявив, що в «Буковині» немає приїжджих – незалежно від того, хто де народився, грав, працював, сьогодні всі, передусім, мешканці Чернівців і патріоти цього міста, які всім серцем бажають, щоби наступного року Буковинський край був представлений у І лізі вітчизняного футболу.

Василь Федорюк (президент ФСК «Буковина»): 
Спочатку невеличкі підсумки минулої першості. Перше коло «Буковина» завершила на 4 місці. Взимку під час підготовки всі нам радили брати наших молодих футболістів, мовляв, вони вже гідні грати. На жаль, молодь виявилася не готовою для виступів на належному рівні. Команда почала програвати, і в підсумку ми опинилися на 9 місці. З цього наприкінці сезону були зроблені висновки. Ми зібралися з керівництвом області і міста, щоби кардинально змінити свою роботу, а також знайти партнерів по футбольному бізнесу. Ми й раніше вели переговори з харківським бізнесменом, президентом ФК «Арсенал» Володимиром Чумаком, який дав згоду об’єднати дві команди, щоби футбольний клуб «Буковина» розпочав новий чемпіонат з новими силами, новими фінансами. Чумак Володимир Анатолійович дав таку згоду керівництву області і міста, що ми поки беремося за цю справу разом, аби підняти буковинський футбол на вищий рівень.
Буде матеріально-технічна база – буде і футбол

Для початку наше завдання – І ліга, цього сезону. Ми зробили кадрові зміни, призначено віце-президентом від імені Чумака – Киселя Владислава Юрійовича, головного тренера – Трубачова Миколу Івановича, а другим тренером – Пушкуцу Віталія Георгійовича. Сподіваємося, що цим складом ми зможемо довести, що справді вміємо працювати. Для цього нам потрібна ваша підтримка – на всіх іграх.
Благополуччя клубу залежить від матеріально-технічної бази та кількості коштів. Це наше основне завдання з Чумаком. Поки що ми нічого не вимагаємо. Ми, як було сказано, виведемо команду до І ліги. Але нам потрібна земля для того, аби побудувати матеріально-технічну базу – це завдання номер 1. Буде матеріально-технічна база – буде і футбол на Буковині.
Щодо стадіону «Буковина», ми вели перемовини з міською владою про те, щоби взяти його в концесію. Поки що це не схвалюють. Наразі ми взяли в оренду лише футбольне поле. А в день гри ина 6 годин беремо в оренду стадіон – будемо реалізовувати білети і таке інше. До речі, запрошуємо вболівальників завітати у неділю не на 17.00, а на 45 хв. раніше, бо для вас готуєтьс спеціальна програма!

Владислав Кисель (віце-президдент ФСК «Буковина»): 
Ми всі об’єднані однією метою – підвищення «Буковини» у класі. Цього сезону стоїть завдання вивести команду до І ліги. Звісно, це перший крок, це маленький крок. А насправді наша мета, щоби «Буковина» грала в еліті вітчизняного футболу. Це серйозні кроки, які вимагають певного механізму, налагодженого і об.єднаного. Футбольний клуб – це велике багатофункціональне господартсво, в цьому плані ми дуже тісно працюємо.
Одразу поясню, чому харківські функціонери прийшли до Чернівців. Є деякі думки, що за рахунок ФК «Буковина» харківські функціонери хочуть збагатитися. Звісно, це не так. Щодо цього кроку були тривалі переговори, протягом року, після чого ми дали згоду. У нас є 10-річний досвід роботи у професійному футболі. Ми виводили харківський «Арсенал» до І ліги, допомагали виходити до вищої ліги. Відомо, що футбольна школа «Арсеналу» випустила достатньо непоганих молодих футболістів. Один з них днями став чемпіоном Європи серед юніорів, це Сергій Рибалка. Також наш вихованець Руслан Фомін – віце-чемпіон Європи серед молоді U-21. Теперішній гравець «Буковини» Сергій Шевцов є гравцем збірної України U-17, віце-капітан команди. Про нього ви, думаю, дізнаєтесь набагато більше і дуже скоро.

У Харкові не було нормальних стосунків з владою

За роки роботи в Харкові у нас накопичився певний досвід, і тепер ми можемо порівняти. Тут обласна та міська влада в особі губернатора і мера налаштовані дуже позитивно в плані виведення «Буковини» на новий якісний рівень. У Харкові у нас таких стосунків з владою не було. Ви чудово розумієте, що за рахунок спорту, здорового способу життя, залучення мас в спорт і, зокрема, у футбол, можна вивести на новий якісний рівень і весь регіон. Це і в соціальному плані, і в плані пропаганди здорового способу життя. А здорове населення, здоровий дух – це і здорові нащадки. Від цього всі виграють. Я впевнений, що об’єднавши всі наші зусилля, у нас вийде реалізувати намічені плани у доволі стислі терміни.
«Буковина» має бути на поле як дракон

Багато було розмов було про герб футбольного клубу. Він створений з урахуванням особливостей регіону (далі детально описує герб – авт.). Далі з приводу нашого клубного атвобусу. У футболі, як відомо, дрібничок не буває. Наш автобус розмальований так, щоби підтвердити дух теперішньої «Буковини». Автобус відповідає всім технічним стандартам європейського рівня. Міфологічний персонаж – дракон, який символізує цілеспрямованість, невгамонну жагу боротьби, неудержимість. Різкий, з твердим характтером, непереможний у всіх боях. Саме таким нам хочеться бачити ФК «Буковина» у кожному матчі. Виникають деякі питання щодо офіційного сайту...Добре, що він з’явився. Це обов’язковий атрибут для професійного клубу. Сайт створений провідними фахівцями у своїй галузі, і він за жодним з параметрів не поступається Інтернет-сторінкам провідних клубів України та Європи.
І наостанок хотів би сказати про гімн футбольного клубу. Це теж своєрідний герб, але музичний. Створюючи гімн, колектив авторів ні на хвилину не забував, що це музичний твір, який пишеться на роки. Який будуть разом співати і який не буде втрачати свою популярність. (далі учасники слухали гімн – авт.).

Микола Трубачов (головний тренер ФСК «Буковина»): 
Спершу я думаю, що вам цікаво дізнатися, хто я, тому що на сайті є коротка інформація, є відгуки, в яких мене називають легкоатлетом. Я вихованець липецького футболу, все своє дитинство провів у футбольній школі липецького «Металургу». Потім грав за команди «Цементник» (Липецьк), «Червона зоря» (Ленінград), «Електросила» (Ленінград) і за армійські клуби військових округів. Закінчивши військовий двічі червонопрапоровий інститут фізичної культури, протягом 20 років перебував у лавах збройних сил СРСР і України. Працював начальником фізвиховання та старшим викладачем кафедр фізвиховання. Маю великий досвід підготовки армійських команд, в тому числі на епршість збройних сил СРСР, де зі мною в команді або проти мене грали такі гравці, як Русаковський, Кузнецов, Дорофеєв, покійний Капличний і т.д.
Син-бігун був у збірній другим номером після Гешка

Пішовши на пенсію, я почав тренувати дитячу команду 1986 р.н. «Зміна-Оболонь». І паралельно почав тренувати в легкій атлетиці свого сина Миколу. Я його треную і до сьогоднішнього дня. Чого ми з ним досягли? Що він став чемпіоном України і свого часу був другим номером у збірній після добре відомого Івана Гешка. Наприкінці 2002 року я прийшов до футбольного клубу «Оболонь», де пропрацював до 2006 р. на різних посадах, починаючи від тренера з фізичної підготовки, тренера воротарів, тренера, головний тренер другої команди, дубля і начальник команди. У 2007 р. я поїхав до Росії, де працював старшим тренером «Зірки» (Серпухов), яка грала у другому дивізіоні (зона Центр). У 2008 р. я працював старшим тренером ФК «Русичи» (Орел), теж з другої ліги (зона Центр).
Чумаку довіряю і піду з ним до кінця

Після двох років в Росії Володимир Чумак запропонував мені очолити харківський «Арсенал». Я із задоволенням погодився, знаючи цього чоловіка протягом десяти років. Я його знаю дуже добре, довіряю. Знаю як функціонера, як невгамонного любителя футболу. Я відпоацював до червня цього місця головним тренером «Арсеналу». Після чого Чумак запропонував мені роботу в ФК «Буковина». Я не роздумував ні хвилини, хоча, скажу чесно, у мене було багато пропозицій, які симпляться і зараз з російських клубів. Але я дав слово Чумаку, що я піду з ним до кінця. І я даю вам слово всім, що я сюди прийшов не на один день, якщо всім сподобається моя робота, якщо ми досягнемо тих результатів, які від нас вимагають, я залишатимуся в Чернівцях стільки, скільки захоче громадськість. Я дуже полюбив це місто. Я тут був і як тренер, і як арбітр.
Я – арбітр національної категорії, тому суддівство не коментую

Я арбітр національної категорії, тому одразу попереджаю, що суддівство я не коментую. Ми розпочали підготовку на другий день після матчу з «Нафкомом», на якому я був присуьтній. Я представився команді і обіцяв їм одне: «Важку роботу і легку гру». На моїх тренуваннях справді футболістам, які не звикли працювати, дуже важко. Але лише перший час. Коли вони входять в потрібну форму, вже переносять мої тренування більш адаптовано. Керівництво створило нам хороші умови для підготовчого збору у Вижниці, за що я вдячний і керівництву, і футболістам, які проробили велику роботу за короткий термін. Нам не вистачило зо 2-2,5 тижні для того, щоби награти якісь тактичні зв’язки. Упор зробили на фізичну підготовку. Тепер більше працюємо над тактикою, технікою, не забуваючи про фізичну підготовку. Тому у нас йдуть двохразові тренування (далі Микола Іванович дав коротку характеристику всім новим гравцям «Буковини» - авт.)...
У першому своєму інтерв’ю я говорив, що ми беремо за основу буковинських гравців. І, попри те, що в репортажах було сказано, що головний тренер відрахував 14 чи 12 буковинських футболістів, це не означає, що я взяв курс на приїзджих гравців. Я все одно запрошую переважно буковинських футболістів. І, наприклад, були відраховані Жижиян, Георгійчук, а тепер вони вже в команді знову. Я хотів повернути і Тодоровича, але його телефон не відповідає, він, напевно, обрав іншу долю.
Забудьте про Пушкуцу як гравця!

Мого помічника Віталія Пушкуцу тут згадують як колишнього гравця, великого нападаючого. Але я хочу сказати: забудьте про нього, як про нападаючого, як про граця. Те саме я сказав йому у Харкові: Віталію, чим швидше ти забудеш, що ти футболіст, тим швидше ти станеш тренером. І я радий, що ця людина, можливо, прислухалася до моїх слів. Він не прагне швидко стати головним, він набирається досвіду. І я теж не соромлюся у нього запитувати, бо він пограв на вищому рівні, ніж я, він грав у сучасний професійний футбол, а я – в радянський. Йому як тренеру я можу дати лише найкращу характеристику. Він чудовий помічник.
Ті завдання, які перед нами поставлені, ми не постараємося, а ми виконаємо! Щоби виконати завдання, треба бути впевненим в тому, що це зробиш! Я прошу пресу якомога об’єктивніше оцінювати нашу роботу – сваріть, критикуйте нас, але об’єктивно.
Виграє той, хто забиває на гол більше, тому ми гратимемо в атакуючий футбол

В який футбол ми будемо грати? Явже казав, що є прихильник атакуючого стиля гри. Я кажу: футбол – це гра. Тому я гравцям на установках ніколи не кажу, що треба битися, боротися, а кажу, що треба грати. Гра, в якій перемагає той, який заб’є на один м’яч більше. Не написано, що виграє той, хто пропустить на один м’яч менше. Тому в Англії, у Німеччині ми зустрічаємо рахунки 6:3, 7:4 і т.д. Тому і ми граємо у наступальний футбол. І ми у кожному матчі, незалежно від того, чи вдома, чи на виїзді граємо, будемо грати в атакуючий футбол. В основному будемо дотримуватися схеми 4-4-2. Ми планували у домашніх матчах грати з трьома нападаючими. Можливо, це ще буде. Але для цього потрібні два хороший лінійних гравця. На даний час ми цих людей не маємо. Тому гра в три нападаючих, може, буде, але трішки в іншому варіанті. Якщо схема 4-4-2 дозволятиме вигравати і вдома, будемо дотримуватися її. Треба виходити з реалій життя. Щодо матеріального стимулу для гравців, я вважаю, що на даний момент вона відповідає цьому рівню, де ми граємо. Тепер все залежить лише від керівництва, щоби все виплачувалося вчасно.
Даю спеціальні вправи під матч з «Нивою»

Про наступний матч. 9 серпня ми граємо з вінницькою «Нивою», яка теж ставить завдання виходу до І ліги. На їхньому сайті у звіті про матч з «Моршином» написано, що керівництво клубу і тренерський склад виконають завдання без проблем. Для нас гра з «Нивою» дуже важлива. Вони кажуть, що у Чернівцях для них «матч століття». Є інформація, що кубкова гра для них не матиме принципового значення, вони планомірно готуються до матчу з нами. Звісно, ми теж спеціально готуємося до цієї зустрічі. Я даю спеціальні вправи, переглянувши і знаючи цю команду. Ми не будемо підлаштовуватися під їх тактику, а нав’яжемо свою. Ця гра буде однією з важливих, якщо не вирішальною у першому колі. Тому я прошу всіх вболівальників прийти на стадіон і підтримати свою рідну команду.
Прошу закрити тему про приїжджих!

І ще одне. Я сказав всім футболістам, які приїхали до Чернівців, а також Віталію Георгійовичу: незалежно від того, де ми народилися, де жили, грали, тренувалися чи тренували, сьогодні ми мешканці міста Чернівці, і ми повинні бути патріотами цього міста і іншого не дано! Тому прошу і журналістів, і шанувальників футболу закрити тему про те, що є приїжджі. Їх немає, є мешканці Чернівців, які всім серцем бажають, щоби команда «Буковина» наступного року представляла Буковинський край у І лізі вітчизняного футболу. І давайте спрямуємо всі сили на досягнення цієї мети.

Віталій Пушкуца (тренер ФСК «Буковина»): 
Я буду лагонічним. В якості футболіста я виходив з ІІ ліги до І-ої, з І-ої до вищої. Я надіюся, ні, я впевнений, що те саме ми зробимо і з «Буковиною». Умови для роботи тут хороші. Місто чудове. Буде можливість придбати квартиру тут, із задоволенням це зроблю і буду жити в Чернівцях.

Категория: Первая,Вторая лиги | Просмотров: 854 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]