Главная » 2009 » Август » 4 » Хто побореться з командами ПЛ за кубок?
Хто побореться з командами ПЛ за кубок?
12:11

Сьогодні двома матчами візьме старт другий попередній етап розіграшу Кубка України з футболу сезону 2009-2010 років, а завтра ще відбудеться 13 кубкових протистоянь.

Через зняття зі змагань ФК «ІгроСервіс» (Сімферополь) кількість учасників другого етапу розіграшу Кубка склала 31 команду, тобто один «щасливчик», а саме ФК «Харків», в результаті жеребкування вийшов до 1/16 фіналу без гри. То ж одна команда відомо, залишилося визначити ще 15 клубів; ці 16 колективів разом з скількома командами української Прем’єр-ліги і визначать у наступних раундах змаганнях володаря кубка України сезону 2009/2010 років.

Сьогодні поміряються силами між собою команди першої ліги «Енергетик» та «Геліос»
і команда групи «А» другої ліги «Бастіон» прийме «Кримтеплицю». З цих двох протистоянь найбільшого ажіотажу викликає матч в Бурштині, адже обидві команди на старті цього сезону перебувають у відмінній формі: «енергетики» вдома перемогли амбітний ФК «Львів», а «Геліос» всі три матчі зіграв на чудовому рівні, набравши 7 очок.

Жереб був не милостивий до команд першої ліги, звівши їх у декількох протистояннях, які відбудуться 5 серпня. Це матчі «Десна» - «Нива», «Сталь» - ПФК «Севастополь», «Дністер» - «Арсенал». Мабуть, окрім першого матчу, де тернопільська «Нива» перебуває ще на стадії пошуку своєї гри, досить складно передбачити переможця пари, суперники гідні один одного.


Маємо також і кубкові розбори між друголіговськими колективами: київське «ЦСКА» завітає в гості до рівненського «Вереса», криворізький «Гірник» до «Єдності» з Плисок, а футбольному клубу «Моршин» жеребкування принесло найбільшу неприємність: він має їхати через всю Україну аж в Свердловськ на матч з місцевим «Шахтарем».

ФК «Полтава» в минулому сезоні мала велике бажання підвищитися у класі, але вони не змогли в стиковому матчі переграти білоцерківський «Арсенал», що на разі їм надається шанс помірятися силами з командою першої ліги, фаворитом цього сезону у боротьбі за путівку до Прем’єр-ліги, ФК «Львів». В часи, коли полтавську команду залишило чимало футболістів і створюється новий колектив, складно розраховувати на позитивний результат в матчі зі львів’янами; хоч футбол – гра непередбачувана.

В Сумах відбудеться дербі: в гості завітає охтирський «Нафтовик». Матчі між цими суперниками завжди відвідує чимало вболівальників, будемо сподіватися, по при те, що гра пройде в буденний день, глядачі заповнять стадіон і футболісти обох команд порадують їх чудовим футболом у своєму виконанні.

Футбольно нестабільний «Миколаїв» прийме побратима по не щастю івано-франківське «Прикарпаття». Влітку в гостей у черговий раз відбулися зміни на тренерському містку, можливо і завдання поставлять в кубку вищі, тому команду другої ліги вони мають перемагати.

А кому з жеребкуванням пощастило, так це луцькій «Волині», якій в суперники дістав переможець кубка України серед аматорських команд «Ірпінь з Гореничі. З цією ж командою у підопічних Віталія Кварцяного вже немає виникнути проблем, як в Кіровограді. Тут можна наставнику «Волині» дати відпочити своїм основним виконавцям та перевірити найближчий резерв своєї команди.

ПФК «Олександрія» їде до Арм’янську, де її очікує досить не простий матч з не поступливим «Титаном»: господарі мають чудовий зіграний колектив, який очолює досвідчений тренер Микола Федоренко. Як відзначав на після матчевій прес-конференції матчу ПФК «Олександрія» - ФК «Харків» наставник олександрійської команди Юрій Коваль його підопічні готуються до цього матчу досить серйозно; чимало було прикладів, коли команда другої проходили декілька команд, вищих за нею по рангу; прикладом є тернопільська «Нива» під керівництвом все того Юрія Коваля два роки тому. «Олександрія» в минулого року в кубку України стала справжнім відкриттям розіграшу, нині теж налаштовані виступити гідно.

В минулому сезоні у протистоянні за путівку до першої ліги від групи «Б» другої ліги було троє претендентів, котрі вели відчайдушну боротьбу, особливо вирізнявся своїм ажіотаж матч в Кіровограді, де місцева команда «Зірка» перемогла з рахунком 2:1 дніпродзержинську «Сталь»; тоді матч спостерігало понад 12 глядачів. Після матчу були різні обурення зі сторони дніпродзержинців. І ось жеребкування їм надало можливість взяти реванш за той матч: в другому попередньому раунді «Сталь» вдома приймає кіровоградську «Зірку». Знову відбувається нагнітання атмосфери перед матчем, що стає свідченням, що матчі між цими командами на завжди стануть «запеклими» протистояннями. «Сталь», порівняно з попереднім матчем, зазнала втрат: команду залишило декілька провідних футболістів. Тренерський штаб «Зірки» теж будує нову команду, та «основа» залишилася все та ж, які, можливо в цьому матчі дадуть відпочити, приберігши сили на матч 9 серпня з охтирським «Нафтовиком».

Що ж дивимось, вболіваємо, переживаємо за свою улюблену команду та насолоджуємося кубковими протистояннями.

Другий попередній етап розіграшу Кубка України сезону 2009-2010 років.

«Бастіон» (Іллічівськ) – «Кримтеплиця» (Молодіжне)

«Енергетик» (Бурштин) – «Геліос» (Харків)

«Дністер» (Овідіополь) – «Арсенал» (Біла Церква)

«Десна» (Чернігів) – «Нива» (Тернопіль)

«Нива» (Вінниця) – «Фенікс-Іллічовець» (Калініно)

«Сталь» (Алчевськ) – ПФК «Севастополь»

«Верес» (Рівне) – «ЦСКА» (Київ)

ФК «Суми» – «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

«Єдність» (Плиски) – «Гірник» (Кривий Ріг)

МФК «Миколаїв» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

«Ірпінь» (Гореничі) – «Волинь» (Луцьк)

ФК «Полтава» – ФК «Львів»

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Зірка» (Кіровоград)

«Шахтар» (Свердловськ) – ФК «Моршин»

«Титан» (Армянськ) – ПФК «Олександрія»

Категория: Кубок Украины | Просмотров: 816 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]