Главная » 2009 » Июль » 31 » Анатолій Дем’яненко. Чому травмуються футболісти "Динамо"
Анатолій Дем’яненко. Чому травмуються футболісти "Динамо"
12:38

Півфінальні матчі Кубка УЄФА минулого сезону донецький ”Шахтар” виграв у київського ”Динамо” ще й тому, що підійшов до цих поєдинків без кадрових втрат, пов’язаних із травмами футболістів. 



Натомість столичний клуб недорахувався багатьох, хто мав проблеми зі здоров’ям. Тому на фінішному відрізку сезону ”Динамо” мало не надто переконливий вигляд. Зате чемпіонами стали. І новий турнір розпочали впевнено, забивши у двох матчах 11 м’ячів. Але травматизм гравців столичного клубу вражає. Нещодавно 10 футболістів, більшість з яких розглядають як основні, були травмовані. 


”ГПУ” спробувала розібратися у причинах значної травматичності футболістів чемпіона України з колишнім тренером ”Динамо” Анатолієм Дем’яненком, 50 років. 



1. Тренувальний процес. 


— Відомо, що навантаження у Газзаєва серйозні. Так і треба. З другого боку, він не перший день тренує, тому добре знає, як дозувати функціональну підготовку. Не дам жодного відсотка на те, що травми ”Динамо” пов’язані з обсягами роботи від нового тренера. У мене теж кілька років тому була в команді серія травм, проте тренувальний процес я істотно не коригував. Не можна ж взагалі не тренуватися. Не думаю, що є підводні течії у втраті тренера з фізичної підготовки Пінколіні — йому комфортно було працювати з Сьоміним, а Газзаєв бачить модель фізичної роботи по-своєму. Можливо, він запросить на це місце бразильського фахівця (у ЦСКА Газзаєв працював з Паулу Пайшао, який водночас відповідав за фізичну підготовку гравців національної команди Бразилії. — ”ГПУ”). 



2. Футболісти, бажаючи зарекомендувати себе перед новим тренером, не розраховують своїх сил на тренуваннях. 


— Відсотків 10 на це дам. Газзаєв не попустить розхлябаності, тому всі працюють на межі можливостей. Можливо, хтось і надірвався, але в це я не надто вірю. 



3. Прокол лікарів, які не можуть нормально залікувати травму. Підтвердження — ушкодження Кравця і пряме обвинувачення Газзаєва. 


— Газзаєв має право на свою думку. Я її не коментуватиму. Єдине, що скажу — лікарі в ”Динамо” свою справу знають. 



4. Іноземні гравці можуть симулювати травми. 


— Дурниці. Для чого Алмейді, який щойно прийшов до команди, одразу проситися до лазарету? Щоб про такого гравця забули і в Україні, і в Західній Європі, й у Бразилії?



5. Травми — збіг обставин. 


— 90 відсотків. Без травм у футболі — нікуди, тому тренери завжди ратують за довгу лаву запасних. Усе передбачити не можна — той же Алієв зазнав ушкодження в офіційному матчі, де ноги прибирати просто не можна.

Категория: Новости Премьер-лиги | Просмотров: 691 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]