Главная » 2009 » Июль » 29 » Євро-2009 (U-19): наступна ціль – фінал
Євро-2009 (U-19): наступна ціль – фінал
13:50

У четвер, 30 липня, на полі маріупольського стадіону «Іллічівець» юнацька збірна України зіграє у півфіналі Євро-2009 серед 19-річних із однолітками з Сербії. Початок гри, яку наживо транслюватимуть «Футбол» та Eurosport-2, о 19.00.





Шлях до півфіналу


Шлях до півфіналу суперники розпочали із нічиїх. Підопічні Юрія Калитвинцева у стартовому матчі змагань не впоралися із Словенією (0:0), а команда Александра Станоєвича не дозолила обіграти себе французам (1:1). Це була єдина втрата очок для балканців, котрі надалі із мінімальним рахунком переграли Іспанію (2:1) і Туреччину (1:0), посівши перше місце у групі В. «Синьо-жовті» ж і в другому матчі задовольнялися «мировою» у двобої із англійцями (2:2), залишивши питання виходу у наступний раунд до останнього ігрового дня в квартеті А. У підсумку у протистоянні зі Швейцарією господарі турніру виконали завдання, у меншості здолавши альпійців (1:0).




Калитвинцев прогнозів не дає


Після цієї надважкої перемоги наставник українців подякував своїм футболістам за гру. «Нема нічого гіршого, ніж упустити останній шанс. Я вдячний своїм хлопцям за цей рятувальний гол. Не дивлячись на те, що команда залишилася у меншості, вона досягла потрібного результату», − сказав на післяматчевій прес-конференції Калитвинцев. Втім, зустріч із швейцарцями вже історія, тож керманич ставить перед своїми гравцями нове завдання. «Наша наступна ціль − вихід у фінал. А що трапиться під час поєдинку із сербами − подивимося», − не поспішає із прогнозами тренер.




Грати до останнього


Залишивши емоції позаду, дивиться у майбутнє і герой останнього групового матчу, автор єдиного голу швейцарцям Сергій Рибалка. «Плани, що були поставлені перед нами на початку турніру, ніхто не відміняв. Ми боротимемося за вихід до фіналу й віддамо заради цього всі сили», − пообіцяв півзахисник київського «Динамо», котрий, на жаль, не зможе зіграти у четвер через дискваліфікацію. Проте має шанси потрапити до стартового складу хавбек «Дніпра» Артур Карноза, після появи якого на полі «синьо-жовті» дотиснули альпійців. «Коли я виходив на заміну, тренер просив мене діяти попереду і допомогти команді перемогти. Ми грали до останнього і тому перемогли», − поділився враженнями дніпропетровець.




«Кадрові проблеми синьо-жовтих»


Дійсно, поява Карнози у двобої із підопічними Станоєвича доволі ймовірна. Адже протягом групового етапу збірна України зазнала багатьох кадрових втрат. Вже після зустрічі зі Словенією травмувалися Сергій Люлька та Віталій Віценець. Наприкінці матчу з англійцями пошкодив коліно Богдан Бутко, а Віталій Каверін напрацював на вилучення в останньому поєдинку. До речі, у своєму пасиві по одному «гірчичнику» мають Сергій Кривцов, Дмитро Коркішко, Ігор Левченко та той же Карноза, які, у разі отримання другого попередження і перемоги над Сербією, опиняться поза грою у фіналі.




Гра на перемогу


У стані суперника, навпаки, зі складом проблем немає. Окрім того, на балканців не тиснутиме тягар відповідальності за результат. Адже вони вже створили маленьке диво, відправивши додому Туреччину та п’ятиразового чемпіона − Іспанію. «Це історичний успіх для нашої країни. До приїзду сюди ми не були впевнені, що дістанемося півфіналу. В перших двох іграх, можливо, нам і пощастило, але останню перемогу команда цілком заслужила. Ми не матимемо статусу фаворита у матчі з Україною, проте намагатимемося грати виключно на перемогу», − зазначив головний тренер збірної Сербії Александр Станоєвич.

ФФУ

Категория: Сборные | Просмотров: 699 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]