Главная » 2009 » Июль » 29 » Григорій Суркіс: "Звіряйте з оригіналом…"
Григорій Суркіс: "Звіряйте з оригіналом…"
12:04

У зв’язку з інспекційним візитом президента УЄФА до Польщі в інформаційному просторі знову набуло актуальності питання про стан підготовки українських міст до Євро-2012. Деякі вітчизняні та зарубіжні ЗМІ вкотре намагалися довільно інтерпретувати висловлювання Мішеля Платіні щодо цієї теми, подаючи їх у заголовках на кшталт − «Київ таки не побачить фінал Євро-2012». 






Прес-служба ФФУ отримала безліч запитів до Григорія Суркіса із проханнями прокоментувати ці категоричні заяви очільника УЄФА.




− По-перше, − сказав пан Суркіс, − я не почув з вуст Мішеля Платіні під час його останньої поїздки до Польщі чогось нового, про що українська сторона не була поінформована ще у травні. Адже рішення Виконкому УЄФА у Бухаресті чітко формулюють офіційну позицію Європейського футбольного союзу терміном до 30 листопада цього року, після чого і буде винесено остаточний вердикт щодо кінцевого формату проведення Турніру. 




Тому надокучливе бажання деяких журналістів вирвати з контексту коментарів Платіні якусь іншу сенсаційну версію, приречені на дезавуювання сайтом цієї організації, - підкреслив Григорій Суркіс. − Замість того, щоб запускати «качок», краще звіряйте свої інтерпретації з оригіналом офіційного прес-релізу УЄФА, - порадив представникам мас-медіа президент ФФУ.




− По-друге, частіше користуйтеся інформацією з офіційного сайту Федерації футболу України, на якому, до речі, ще 10 липня, коментуючи результати засідання Виконкому УЄФА у Вільнюсі, я чітко дав зрозуміти, що не варто шукати у кожній публічній заяві Мішеля Платіні прихованих натяків на неіснуючі «подвійні стандарти» по відношенню до нашої держави. Адже діалог з УЄФА відбувається зрозумілою для обох сторін мовою, і ми не потребуємо поганих перекладачів, які нав’язують світовій спільноті свої скандальні інтерпретації, - нагадав Григорій Суркіс. 




Він звернувся до журналістів із проханням бути максимально об’єктивними, висвітлюючи як слабкі, так і сильні сторони підготовчого процесу, черговий етап якого буде оцінено 10-11 грудня на засіданні Виконкому УЄФА, що відбудеться на Мадейрі. − Хіба можна не помічати фактичних зрушень на краще, які зафіксовані на ключових об’єктах інфраструктури Євро-2012? Ми досягли цього реального прогресу завдяки спільним зусиллям і Президента, і Уряду, і Верховної Ради, і органів місцевого самоврядування приймаючих міст, і національної футбольної асоціації, - акцентував президент ФФУ. 




− Тому кожен крок, який наближає країну до контрольної дати 30 листопада, має бути зроблений в ногу з усіма відповідальними учасниками цього маршу, включаючи і ЗМІ, які формують громадську думку у ставленні до Турніру. Я закликаю всіх нас бути такими ж послідовними оптимістами, яким є прагматик і реаліст − Мішель Платіні, - заявив Григорій Суркіс. 




У цьому зв’язку прес-служба ФФУ звертає увагу представників ЗМІ на оригінальний зміст повідомлення офіційного сайту УЄФА про результати поїздки М.Платіні до республіки Польща.

источник:ФФУ

Категория: ЕВРО-2012 | Просмотров: 771 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]