Главная » 2009 » Июль » 28 » Львівські комуністи проти Євро у Львові
Львівські комуністи проти Євро у Львові
23:45

Таку позицію оголосили представники лівих політичних сил на мітингу, в якому взяли участь представники КПУ, ПСПУ, партії «Руський блок». Причина - «провокаційні випади проти історії, проти минулого наших батьків і дідів». Зокрема, нищення пам'ятників радянським воїнам.


Учасники мітингу ухвалили звернення до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою «негайного впорядкування поховань радянських воїнів та належного забезпечення їх охорони». Також автори звернення визначили для міського голови Львова кінцеву дату, до якої він повинен впорядкувати всі солдатські поховання у Львові – до дня визволення України від німецьких загарбників, тобто, за їх словами, до 28 жовтня 2009 року.

У разі невиконання озвучених вимог, комуністи спільно з прогресивними соціалістами, партією «Руський блок» та рядом ветеранських організацій, вдадуться до акцій протесту «проти проведення у Львові фінальної частини Євро-2012».

«Ми вже сьогодні формуємо пакет фото та відеоматеріалів про стан військових поховань у Львові, який буде найближчими днями направлено із відповідним зверненням до Президента УЄФА Мішеля Платіні. Ми будемо просити Мішеля Платіні відмовити Львову у праві приймати матчі Євро-2012 через ганебний стан військових поховань та нехтування пам‘яттю минулого з боку міської влади Львова і міського голови Андрія Садового», - заявив Олександр Калинюк, 1-й секретар Львівського обкому Комуністичної партії України.


источник:unian.net

Категория: ЕВРО-2012 | Просмотров: 695 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]