Главная » 2009 » Июль » 26 » Кожанов: у Донецьку дівчата гарніші, ніж у Львові
Кожанов: у Донецьку дівчата гарніші, ніж у Львові
11:20

На початку сезону у складі «Карпат» одним з найкращих на полі є лівий крайній Денис Кожанов. Обидва м’ячі у ворота «Ворскли» залетіли за його безпосередньої участі. Про гру в Полтаві і не тільки уродженець Донецька розповів у ексклюзивному інтерв’ю turnir.com.ua.

Розмовляю російською з українським акцентом

Приємно, що виграли в Полтаві, адже починати сезон з перемоги – це добрий знак, – розпочав розповідь Денис. – У першому таймі ми повністю переграли «Ворсклу», створили багато моментів. У принципі могли ще до перерви остаточно все вирішити. Але забили лише двічі, а на початку другого пропустили курйозний гол і все перевернулося з ніг на голову. Та головне, що вистояли і втримали переможний рахунок. Але нам є ще над чим працювати.

Денисе, ти є вихованцем «Шахтаря», а граєш у «Карпатах». У той же час, за твою колишню команду нині виступає кілька екс-«карпатівців». Як ти до цього ставишся? 
Абсолютно нормально. У футболі таке трапляється часто. А той факт, що гравці Карпат» часто переходять у «Шахтар», є свідченням того, що у Львові добре готують футболістів. Що ж до мене, то Львів за ті півтора року, що я в «Карпатах», став для мене практично рідним містом. Дуже втішився, коли влітку керівники «Шахтаря» і «Карпат» домовилися стосовно продовження моїх виступів за львівську команду. Мені дуже подобається і мікроклімат в колективі, і співпраця з Олегом Кононовим.

Що скажеш про відмінності життя на Сході і на Заході України? На твою думку, наскільки суттєвою є різниця у менталітеті мешканців Галичини і Донбасу? 
В цьому питанні, напевно, кожен має свою думку. Я ж скажу, що відмінності між «західняками» і «східняками» – це все вигадки горе-політиків, які каламутять воду. Думаю, що їм це вигідно. Ніж говорити подібні дурниці, краще б нормально, а головне, в інтересах простого народу, вирішували проблеми економіки країни. І тоді ніхто і ні про які відмінності навіть згадувати не буде. Єдине, що відрізняє львів’ян і донеччан – це мова. Перші «розмовляють» а другі – «разгаварівают». От і все.


А як у тебе з мовою? Українською вже розмовляєш? 
Та в мене проблем і не було. Я ж вивчав українську в школі, правда, трохи бракувало практики. От її якраз у Львові й отримав. Навіть якось у Донецьку пообідав у кафе і сказав офіціанту «дякую», а мої друзі дитинства кажуть, що у мене, коли розмовляю російською, з’явився український акцент. Єдине, що у Львові люди використовують деякі слова з місцевого діалекту, то я їх спочатку не розумів. Але нічого, хлопці підказали, і тепер розумію практично все.

І хто були твоїми вчителями з української мови? 
Партнери по команді – Ігор Ощипко, Олег Голодюк, Андрій Ткачук.

Якою мовою спілкуєтеся в команді? 
Буває по-різному. Адже у нас є і легіонери, є і російськомовні хлопці. Якщо взяти у відсотковому співвідношенні, то, думаю, десь вийде приблизно 50 на 50.

З ким з «карпатівців» дружиш? 
У мене хороші стосунки з усіма партнерами. Я вже казав, що у «Карпатах» чудовий мікроклімат. А дозвілля найчастіше проводжу з Ігорем Ощипком, з яким ми вже не один рік граємо разом – спочатку в Донецьку, а зараз у Львові. А віднедавна наша донецька «діаспора» збільшилася – перейшов у «Карпати» з «Шахтаря» Артем Федецький, з ним ми також товаришуємо вже давно. Спілкуюся багато також зі вже згаданими Олегом Голодюком і Андрієм Ткачуком.

А поза межами футболу друзі у Львові в тебе є? 
Ні, немає. Просто вільного часу у нас обмаль. Тому спілкуєшся майже виключно з партнерами по команді.
Львів – найгарніше місто в Україні

Де красивіші дівчата – у Донецьку чи у Львові? 
Однозначно, в Донецьку.

Тобі не подобаються галичанки? 
Якщо відверто, то у Львові я побачив чимало красивих дівчат. Але в поставленому запитанні у мене немає вибору – моя дівчина з Донецька.

Зрозуміло. І як її звати? 
Маріка.

..?
Розумію ваше здивування. Напевно, дівчину з таким ім’ям і на Західній Україні не часто зустрінеш. А у нас на Донбасі, як бачите, таке може трапитися.

Вона до тебе часто навідується у Львів? 
Переважно вона разом зі мною живе у Львові. Хоча, зрозуміло, в разі потреби (наприклад, навчання) перебуває в Донецьку.

З дівчатами ми розібралися. А яке місто красивіше – Львів чи Донецьк? 
І в цьому питанні я буду категоричним – однозначно Львів. Я дуже люблю свій рідний Донецьк, але не визнавати, що Львів за своєю архітектурою набагато красивіший, було б не правильно. Та й взагалі, як на мене, Львів – чи не найгарніше місто в Україні.

Хотів би в ньому залишитися жити назавжди? 
Про це рано говорити, адже я ще зовсім молодий, і хто знає, як складеться моя подальша доля – як у футболі, так і в житті загалом. Хоча Львів – далеко не найгірший варіант.

Які місця у Львові тобі найбільше подобаються? 
Високий замок і «Бухта Вікінгів». Прекрасний краєвид – душа відпочиває.

У кіно, в театр ходиш?
У кінотеатри ходжу доволі часто. Приблизно раз на тиждень. Щоправда, коли почалася підготовка до сезону, то, зрозуміло з цим були проблеми. Навесні ходив у цирк. Дуже сподобалося. Що ж до театрів, то я не є театралом, хоча вистави дивитися мені подобається. Якось збиралися піти в Оперний, навіть квитки взяли. Але через певні обставини в останній момент все зірвалося. Та, думаю, ми це ще надолужимо. А зараз головне – добре грати і набирати очки, щоб люди ходили на «Карпати», як каже Олег Георгійович (Кононов – авт.), як у театр.

Категория: Новости Премьер-лиги | Просмотров: 930 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]