Главная » 2009 » Июль » 26 » Протасов: Ковалевський до «Металіста» не перейде
Протасов: Ковалевський до «Металіста» не перейде
03:43

Український тренер грецького «Іракліса» Олег Протасов завершив перший тренувальний збір в рамках підготовки до нового сезону. Майже два тижні його команда готувалася в Австрії. Сьогодні «Іракліс» полишив альпійську країну і повернувся до Греції. Дзвінок кореспондента turnir.com.ua застав Олега Протасова в аеропорту Салонік, куди він прилетів з Австрії.


Олегу Валерійовичу, ви задоволені першим етапом підготовки до сезону?
Так, мої підопічні жваво попрацювали. Ми створюємо новий колектив, запросили сімох нових виконавців, яких готую фізично та тактично. Склад вже майже укомплектований, навряд чи вже будуть нові імена.

Ви якось казали, що маєте намір залучити до лав «Іракліса» українських футболістів…
Ні, в Україні дуже дорогі футболісти.

До речі, цього тижня польський голкіпер «Іракліса» Войцех Ковалевський сказав, що дістав офіційну пропозицію від харківського «Металіста». Це правда?
Так, правда. Але навряд чи Войцех піде з «Іракліса». Вже про цей трансфер забуто. Мабуть, Ковалевський занадто дорогий «Металістові». Він лишається в моїй команді. Ми задоволені тим, як він працював в Австрії.


В рамках тренувального збору в Австрії «Іракліс» не здобув жодної перемоги в контрольних матчах…
Це не трагедія. Ми спеціально обирали в суперники команди, які довше готувалися до сезону і відповідно мали кращу фізичну готовність. Це єдине пояснення нашим поразкам. Та все одно нам було дуже корисно помірятися силами з польським «Лехом», румунським «Клужом» та німецьким «Мюнхеном-1860». Ми грали двома складами, давали можливість всім пограти. Результат наразі в нас не на першому плані.

«Іракліс» вперше проводив тренувальний збір в Австрії…
Так, це була моя ініціатива. Влітку в Греції дуже спекотно. Зараз в Салоніках плюс 40 градусів. Я наполіг на тому, щоб ми поїхали до Австрії. Звісно, такі поїздки дорого коштують команді в умовах кризи. Та спасибі керівництву «Іракліса», що не пошкодували грошей на закордонний тренувальний збір. На черзі в нас тренувальний збір в Італії, де зіграємо контрольні поєдинки з
«К’єво”, «Пармою» та іншими клубами, які виступають в серії А. Для нас принципово змагатися зі сильними опонентами. У таких матчах чітко буде видно всі наші проблеми.

Чи змінилися завдання «Іракліса»?
Ні, наше завдання – вивести клуб в Лігу Європи. Два попердні сезони були невдалі, треба підняти клуб до верхівки турнірної таблиці чемпіонату Греції.

Цього літа ви призналися, що очікуєте поповнення в сім’ї…
Так, ми з дружиною довідалися, що в нас буде донечка. Це чудово. Маємо двох синів, нам не вистачало саме донечки. Вона народиться в жовтні.

Вже знаєте, як назвете доньку?
Маємо декілька варіантів імен, але остаточно ще не знаємо. Вирішимо вже після народження.

Категория: Украинцы зарубежом | Просмотров: 757 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]