Главная » 2009 » Июль » 26 » «Карпати» – «Металург» Д: прев’ю
«Карпати» – «Металург» Д: прев’ю
13:31

Привітавши своїх вболівальників на старті сезону гостьовою перемогою над «Ворсклою», «Карпати» готуються до першого домашнього матчу в чемпіонаті. У неділю о 20:00 на смарагдовому газоні стадіону «Україна» підопічні Олега Кононова прийматимуть ще одного вітчизняного представника у Лізі Європи донецький «Металург». 


Друга команда столиці Донбасу вже багато років є однією з найменш відвідуваних в Україні. Однак це аж ніяк не впливає на її міць. От і минулий чемпіонат «Металург» під проводом нового коуча, болгарина Ніколая Костова провів зовсім непогано. Більше того, зі старту донеччани вийшли у лідери і зберігали за собою перший рядок турнірної таблиці, аж доки не програли у Києві «Динамо». У підсумку «Металург» в призери не пробився, але завдання мінімум – здобути путівку в єврокубки, виконав.

Саме з матчу 2-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи «синьо-білі» і розпочали новий сезон. 16-го липня на своєму затишному стадіоні «Металург» легко переграв білоруський МТЗ-РІПО – 3:0, причому всі три голи на свій рахунок записали новачки команди. 

Рахунок у грі відкрив на 34-ій хвилині матчу Мусавенкосі Мгуні. Зімбабвієць на лівому фланзі обіграв захисника «трактористів» і віддав м’яч у центр штрафного, а коли після серії рикошетів круглий знову потрапив до Мгуні, він відправив його у сітку воріт. На 42-ій хвилині гри ще один новобранець «металургів» вірменин Генріх Мхітарян, за участі того ж таки Мгуні, сильно пробив метрів з 15-ти. Нарешті на 66-ій хвилині Олексій Годін, який влітку поміняв запорізький «Металург» на донецький, отримавши філігранний пас від Джордже Лазіча, виходить сам-на-сам із голкіпером МТЗ-РІПО та влучно стріляє у «дев’ятку».

Матч-відповідь у Мінську, який відбувся вчора, гравцям та вболівальникам обох команд запам’ятається надовго. Адже через проливний дощ гру призупинили на 70 хвилин. Що ж до власне футболу, то знову перемогли підопічні Ніколая Костова. І знову голи на рахунку новачків – Мусавенкосі Мгуні та Генріх Мхітарян відповіли влучними ударами на гол бразильського легіонера МТЗ-РІПО Ніколаса Сеоліна. Тож «Металург» вдруге переміг, цього разу 2:1, і тепер на донеччан в 3-му раунді кваліфікації чекає двораундова дуель зі словенським «Інтерблоком» з Любляни. 

Значно важче ніж з МТЗ-РІПО, команді Ніколая Костова далася перша гра в національному чемпіонаті проти «Дніпра» на своєму полі. Поєдинок тримав у напрузі як його учасників, так і глядачів усі 90 хвилин і закінчився далеко не мирною нічиєю – 0:0. То що ж із себе представляє «Металург» сьогодні?

Воротарська позиція не викликає жодних побоювань. У головного кіпера Владіміра Дішленковіча з Сербії є два надійних дублери – Дмитро Воробйов і новачок, екс-львів’янин Богдан Шуст. Судячи з усього, Ніколай Костов повністю довіряє сербу. Натомість у Богдана шанс зайняти місце у рамці, швидше за все, з’явиться лише в ситуації, коли виникнуть проблеми з перебором легіонерів, яких у «Металурга» ніколи не бракувало.

Центр оборони цементує вже не один рік капітан команди В’ячеслав Чечер, пару якому складає хтось з двох – або досвідчений Сергій Білозор, або молодий Ігор Коротецький. Але у Львові останній через вилучення з «Дніпром» точно на поле не вийде. Справа не викликає сумнівів позиція атакувального захисника португальця Маріо Сержио, який до того ж є класним майстром виконання стандартів. Натомість на місце лівого захисника претендентів двоє – співвітчизник Маріо Сержіо Шина та Олександр Воловик.

Як і в попереднього суперника «Карпат» «Ворскли», у «Метадона» чи не найсильнішою ланкою є середня лінія. В усякому разі вибір виконавців у ній в Ніколая Костова дуже великий. Достатньо перерахувати лише імена: Олексій Годін, вірмени Генріх Мхітарян і Арарат Аракелян, кіпріот Константінос Макрідіс, болгарин Велізар Дімітров, Джордже Лазіч з Сербії, Сергій Даниловський, бразилець Фабіньо, Сергій Ткаченко, білорус Владімір Коритько та два Олександри – Зотов і Олійник. То ж тут, як бачимо, у Костова приємна проблема – кого ставити. Швидше за все у неділю на поле вийдуть п’ятеро: Годін і Мхітарян на флангах, Даниловський на позиції опорника, а Макрідіс і Лазіч будуть відповідати за креативність у діях команди.

В атаці Ніколай Костов діє як з одним, так і з двома форвардами. Майже не викликає сумнівів, що на поле вийде височенний Мусавенкосі Мгуні із Зімбабве. Якщо ж тренери вирішать, що йому потрібен напарник, то найімовірніше, що пару йому складе нігерієць Санні Еке Кінгслі. У найближчому резерві – досвідчений Сергій Шищенко та новачок з Румунії Чіпріан Іоан Танаса.

У тому, що нинішній «Метадон» є складним суперником для будь-якої команди, немає жодних сумнівів. Але для «Карпат» друга команда столиці Донбасу є ще й чи не найнезручнішим опонентом. Найкращим свідченням цього є той факт, що «зелено-білі» не можуть обіграти «синьо-білих» вже більше десяти років. Востаннє карпатівці святкували перемогу 3-го квітня 1999 року, коли у Львові виграли з рахунком 2:0. Після цього між «Карпатами» і «Металургом» відбулося 15 матчів: сім разів перемагали донеччани, ще вісім поєдинків завершилися внічию. Тож львівські вболівальники вірять, що цього разу їхні улюбленці перервуть неприємну для себе серію. А чи вдасться їм це зробити, ми з вами дізнаємося у неділю десь близько 22:00.

ДОВІДКА

«Карпати» - «Металург» (Донецьк)

Нинішній поєдинок стане вже 21-м в історії зустрічей львівських «Карпат» та донецького «Металурга». Ось підсумки попередніх: 
Чемпіонат України - 20: +3=9-8, м’ячі 15-20.
13 липня 1997 р. - Львів - 1:0 (Зуб).
12 червня 1998 р. - Донецьк - 1:0 (Полунін).
26 вересня 1998 р. - Донецьк - 3:4 (Гецко, Паляниця - пен., Мізін – Мизенко, Співак, Севидов, Слюсар).
3 квітня 1999 р. – Львів – 2:0 (Гецко, Євтушок).
7 серпня 1999 р. – Донецьк – 1:2 (Танасюк – Шищенко-2).
21 травня 2000 р. – Львів – 1:1 (Павлюх-пен. – А.Ковальов)
27 серпня 2000 р. – Донецьк – 0:1 (Дранов).
21 квітня 2001 р. – Львів – 1:2 (Кабанов – Яксманицький-2, в т.ч. один – пен.)
4 серпня 2001 р. – Донецьк – 0:0. 
12 травня 2002 р. – Львів – 0:1 (Шищенко).
17 липня 2002 р. – Донецьк – 1:1 (Швед – Закарлюка-пен).
2 червня 2003 р. – Львів – 0:0.
28 вересня 2003 р. – Львів – 0:2 (Деметрадзе, Олексієнко)
16 квітня 2004 р. – Донецьк – 0:0.
28 серпня 2006 р. – Львів – 0:0.
2 квітня 2007 р. – Донецьк – 3:3 (Сучков, Ковель, Батиста-пен. – Косирін, Прийомов, Окодува).
12 серпня 2007 р. – Львів – 0:0.
7 березня 2008 р. – Донецьк – 0:1 (Тимченко)
19 липня 2008 р. – Донецьк – 0:1 (Чечер)
23 листопада 2008 р. – Львів –1:1 (Худоб’як – Даниловський)

Баланс ігор: у Львові – 10: +2=5-3, м’ячі 6-7; у Донецьку –10: +1=4-5, м’ячі 9-13.

Чи знаєте ви що?
* В національних чемпіонатах за «Металург» і за «Карпати» виступало лише п’ятеро гравців – І. Лучкевич, А. Покладок, Є. Михайлів, А. Купцов та С. Даниловський.
* Гвардійці «Металурга» (не менше 100 матчів): В. Чечер (192), С. Шищенко (156), О. Зотов (133), С. Ткаченко (130), В. Яксманицький (104), Ю. Вірт (103), А. Ковальов (101).
* Голеадори «Металурга» (не менше 20 голів): Г. Деметрадзе, С. Шищенко (по 34), О. Косирін (26), Мендоса (22).
* „Металург” очолювало 16 головних тренерів, а найбільше матчів – С. Альтман (92 гри) та В. Онищенко (43).

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua

Категория: Матчи Премьер-лиги | Просмотров: 941 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]