Главная » 2009 » Октябрь » 10 » U-21: Збірні України й Бельгії сильнішого не виявили
U-21: Збірні України й Бельгії сильнішого не виявили
11:31

Молодіжна збірна України зіграла внічию 1:1 у домашньому поєдинку проти Бельгії у відбірковому раунді Чемпіонату Європи 2011 р.


Черговим суперником українців стали лідери групи бельгійці. Після двох ігор останні набрали максимальну кількість очок, у підопічних Павла Яковенка, як і в французів, було по 4 залікових пункти. Саме ця трійка, схоже, й розіграє між собою одну, а при певних обставинах, і дві путівки до фінальної частини чемпіонату континенту, що пройде на полях Данії у 20011-у році.

Недарма перед грою, що вперше у цьому відбірковому циклі пройшла на стадіоні «Динамо», керманич українців відзначав силу гостей. В першу чергу, на його думку, бельгійці добре зіграні, команда збалансована, та й стандарти у виконанні підопічних Де Сара носять чималу загрозу.

Уже з перших хвилин поєдинку перед матчеві слова Яковенка повністю справдились. Молоді бельгійці захопили ініціативу у свої руки й повністю взяли гру під свій контроль. Особливо виділялись своїми діями темношкірі натуралізовані гравці, якими диригував півзахисник «Брюгге» Вадіс Оджіджа-Офоє. Єдине, чого бракувало гостям, це небезпечних моментів. Вони хоч і володіли ініціативою, та справа до ударів доходила вкрай рідко. Лише Ненголан ще на початку гри двічі небезпечно пробивав.


А от в наших хлопців на полі мало що виходило. Недаром тренерський штаб збірної ще в першому таймі зробив заміну, випустивши замість інертного Чеснакова деб’ютаната київського «динамівця» Кирила Петрова. У героя минулого матчу проти французів гра не пішла.

Вперше наші гравці, як і годиться господарям, потурбували воротаря Мінолью тільки на 15-й хвилині, коли пробивав здалеку Лисенко. Останній, до речі, теж був дуже малоактивним. Тільки в заключній 10-хвилинці українці завелися, наслідком чого став непоганий удар головою Федорчука після кутового. Не використав свого моменту Зозуля, який теж головою не зумів виконати належного удару. Отож, на перерву команди пішли з нулями на табло.

А от друга половина гри пройшла уже цікавіше, й «винні» у цьому, перш за все, наші футболісти. Отримавши прочухана в перерві, вони уже зі старту активізувались. На початку тайму здалеку пробивав Лисенко, а згодом чудово з лету пробивав єдиний чистий форвард Зозуля. Тим несподіваним стало взяття воріт Каніболоцького за кілька хвилин. Це Муянгу, який тільки вийшов на заміну, першим же дотиком м’яча скористався позиційною помилкою Фартушняка й використав свій момент – 0:1.

Та протримався цей рахунок буквально одну сотню секунд. Павло Пашаєв пройшов своїм правим флангом, обігравши по ходу кілька гравців, й віддав передачу на Зозулю. Роман зіграв на випередження й головою увігнав «смугастого» у сітку – 1:1.

Так матч і закінчився, хоча кілька моментів обидві команди все ж не використали. Так, чудовий сейв виконав Каніболоцький після удару з гострого кута Лукаку, а Якименко ледь не вразив ворота гостей після чергового стандарту. Перемогу гостям міг принести й Оджіджа-Овоє, та його удару з ідельної позиції для штрафного бракувало точності. На доданих хвилинах вже українці, теж зі стандарту, могли вийти вперед, та на судилося.

Отож, збірна України вдруге поспіль грає внічию й у турнірній таблиці обходить Францію. Та, напевне, ненадовго, сьогодні триколірні ще зіграють з аутсайдерами мальтійцями, де втрати очок вони навряд чи зазнають.
Євро-2011. Молодіжні команди (U-21). Відбірний турнір. Група 8

Збірна України – Збірна Бельгії - 1:1 (0:0) 
Київ, ст. “Динамо» ім.. В. Лобановського. 3.000 глядачів

Збірна України: Каніболоцький, Матвєєв, Курилов, Фартушняк, Пашаєв, Чеснаков (Петров, 44), Федорчук, Коноплянка, Лисенко (Якименко, 72), Морозюк (кап.), Зозуля

Збірна Бельгії: Мінолья, Де Літ (Кікото, 77), Аараб, Хугебірт, ван Гейсеген, Ненголан, Оджіджа-Офоє, Капон (Хаге, 86), Мунунга (Муянгі, 66), Лукаку, Вітцель

Голи:Зозуля (69) – Муянгі (67)

Попередження: Коноплянка, Петров, Зозуля, Лисенко, Фартушняк – Капон, Аараб

Категория: Сборные | Просмотров: 618 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]