Главная » 2009 » Август » 31 » «Карпати» вшанували ветеранів розгромом «пивоварів»
«Карпати» вшанували ветеранів розгромом «пивоварів»
23:35

Після урочистої церемонії вітання із 40-річчям тріумфу у Кубку СРСР «Карпати» запропонували феєричну гру своїм уболівальникам, розгромивши київську «Оболонь» 5:0.


Перед матчем побачив знайомого, одного з тих, хто кілька місяців тому під час львівського дербі, що розділив фанатсько-футбольний Львів на дві частини, на всю потужність горланив за іншу команду міста Лева. «Прийшов побачити ветеранів «Карпат», які 40 років тому виборювали славу футбольному Львову», – наче виправдовувався він.

Так, справді, перед початком гри відбулася ціла церемонія урочистого вшанування тієї команди 40-річної давності, яка виборола Кубок СРСР. Ветерани того дня були головними іменинниками. І саме їм потрібен був подарунок. Теперішнє покоління «зелено-білих» віддячило за той подвиг 1969-го року сповна.

А звичайним уболівальникам, схоже, не треба виправдовуватися, що відвідують стадіон «Україна». Адже на таку гру у виконанні львівської команди приємно дивитися. У Львові після такої гри у виконанні «карпатівської» дружини вже серйозно заговорили про участь у єврокубках наступного сезону.


У першому таймі «зелено-білі» буквально зім’яли оборонні редути «пивних» гостей зі столиці. Те, що Кузнєцов ударом головою влучив у поперечину, були ще квіточки. Що не вдавалося єдиному нападаючому у складі «Карпат», вийшло в іншого лідера львівського колективу – півзахисника Худоб’яка. Кузнєцов, який завтра святкує 27-ий день народження, хапався за голову лише до перерви разів зо п’ять, коли м’яч після його ударів не влітав у сітку воріт.

А вже перші два удари Худоб’яка вийшли результативними. Спочатку Ігор обікрав Валєєва і, вийшовши сам на сам з воротарем Бойком, пробив точно над ним – 1:0.

А згодом естонець Зеньов прострілив зліва, Кузнєцов ефектно пропустив м’яч поміж ногами (за це Ігорко Сергію пиво винен – це точно!), а Худоб’як завершив справу низовим ударом – 2:0.

Міг Худоб’як ще до перерви оформити хет-трик. Однак його потужний удар з дальньої відстані з «дев’ятки» власних воріт витягнув голкіпер «Оболоні».

Але третій гол у першому таймі таки стався. Це Зеньов продемонстрував техніку у штрафному майданчику гостей, і завадити сильному естонському удару воротар Бойко не зміг – 3:0.

«Оболонці» в обороні теж не відсиджувалися, однак їхні потуги виглядали занадто кволими. А ті удари, які завдали Морозюк, Кіцута та особливо Іващенко (чудовий сейв Тлумака), у голи не переросли.

Відкритий футбол другого тайму міг подарувати вболівальникам ще чимало голів. Ближчими до успіху були львів’яни, хоч і київські футболісти вряди-годи народжували небезпечні атаки. В одній з них Морозюк влучив у стійку воріт Тлумака.

Та все ж активнішими були господарі. Зокрема, Ккзнєцов, з усього видно, дуже хотів завтра накривати стіл не лише за день народження, але й за забитий гол. Це йому вдасться, адже вже на початку другої половини гри під час контратаки «Карпат» Зеньов прострілив з правого флангу, а Кузнєцов з другої спроби (спочатку м’яч з порожніх воріт вибив захисник) забив четвертий гол.

А остаточний рахунок у поєдинку встановив бразилець Батіста, який встановив остаточний рахунок уже на доданих арбітром хвилинах.

Наставнику Юрію Максимову є над чим задуматися. Адже поступалися сьогодні його підопічні «карпатівцям» за всіма показниками. А ветерани 69-го, думаю, отримали задоволення на трибунах. У такому стилі і вони колись кували кубкові перемоги. Є про що згадати…
«Карпати” (Львів) – «Оболонь» (Київ) – 5:0 (3:0)

Голи: Худоб’як (10, 15), Зеньов (41), Кузнєцов (54), Батіста (90+1)

«Карпати»: Тлумак, Мілошевіч, Лазаревскі, Тарасенко, Федецький, Годвін (Кашчелан, 72), Голодюк, Кожанов, Худоб’як, Зеньов (Ткачук, 67), Кузнєцов (Батіста, 59)

«Оболонь»: Бойко, Яворський, Кіцута, Валєєв, Морозюк, Куценко, Комльонок (Іващенко, 19), Лозинський, Рожок (Мазуренко, 55), Сибіряков, Варанков (Мірошниченко, 77)

Попередження: Рожок (15), Валєєв (57), Морозюк (60), Мірошниченко (79)

Арбітр: Дердо (Іллічівськ); 10 000 глядачів

Категория: Матчи Премьер-лиги | Просмотров: 826 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]