Главная » 2009 » Август » 12 » Збірна України – переможець турніру Лобановського
Збірна України – переможець турніру Лобановського
19:45

Перемогою молодіжної збірної України (U-21) завершився VII-й Міжнародний турнір пам’яті В. Лобановського. У фінальному поєдинку українські футболісти обіграли турецьких однолітків - 1:0.


Нарешті, дочекалися. Вперше з 2006-го року, відколи на турнірі стали грати молодіжні збірні, тріумфує збірна України. Підопічні Павла Яковенка тільки перший раз грають у вирішальному поєдинку і відразу у ньому перемагають. У попередні три роки ми ставали всього лиш третіми призерами, щоразу програючи у півфіналі.

У суперники нашій «молодіжці» дістались турецькі футболісти, які у півфіналі дуже впевнено обіграли сильну збірну Німеччини з рахунком 3:1, пропустивши єдиний гол у кінці гри. А останні, між іншим, є чинними чемпіонами Європи у своєму віці.

Саме з німцями й хотіли зіграти у фіналі українці. Про це говорив і головний керманич збірної, і її гравці – Зозуля та Лисенко. Це все тому, що з ними наші футболісти ще не грали, а от з турками їм довелось виходити на поле не один раз. Зокрема, цього року ці команди між собою зустрічались уже двічі, у лютому в Ізмірі. Тоді овни протягом одного дня провели два спаринги різними складами, у першому була зафіксована бойова нічия 2:2 (голи у нас забивали Фурта і Касьян), а в другому перемогу здобули гості 2:1 (відзначились Коноплянка і Васін).


У порівнянні з попереднім матчем Яковенко зробив декілька перестановок. В основі вийшло три нових гравці – Чеснаков, Лисенко та Каніболоцький, з яких лише останній не грав проти іранців. Українці дуже впевнено розпочали матч, взявши ініціативу у свої руки. А на початку другої десятихвилинки були уже попереду. Турки неправильно зіграли у своєму штрафному майданчику з нашим капітаном Миколою Морозюком, і той чітко реалізував пенальті, пробивши по центру воріт.

Взагалі перша половина гри запам’яталась чималою кількістю небезпечних моментів з боку обох команд. В наших момент не використав гравець «Дніпра» Євген Коноплянка.
А от турки могли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Особливо вирізнявся на полі їхній нападник Бурак Чалик, який тричі загрожував воротам Каніболоцького. Та використати свого шансу турки не змогли.

У другій 45-хвилинці наші гравці уже не дозволяли так розгулюватись суперникам поблизу своїх воріт. Українці стали грати більш обережно, на контратаках. Уся гар попереду йшла через активного Володимира Лисенка. Нападник кілька разів проривався до воріт Болата, та його удари були неточні. А в середині тайми ми могли вдруге забити, якби Морозюк віддав точну передачу на Ярмоленка, який один перебував перед воротами турків.

Непогано увійшов у гру львів'янин Валерій Федорчук, який додав гостроти нашим діям у нападі. Цей пізахисник навіть забив гол, та суддя зафіксував порушення правил з його боку. Кілька разів підключився до атаки й Ракицький, один удар якого потягнув кіпер номінальних гостей. Все, звучить свисток арбітра. Молодіжна збірна України вперше стає переможцем турніру знаменитого гравця і тренера.

VII-й Турнір пам'яті В. Лобановського. Київ, ст. "Динамо". Фінал. 3.000 глядачів

Збірна України (U-21) - Збірна Туреччини (U-21) - 1:0 (1:0)

Арбітр: М. Шмідт (Німеччина)
Асистенти: О. Шамич, С. Цимбал (обидва - Україна)

Збірна України: Каніболоцький, Фартушняк, Ракицький , Курилов, Селін, Чеснаков, Морозюк (Матвєєв, 90+2), Ярмоленко, Лисенко, Коноплянка (Кривцов, 70), Зозуля (Федорчук, 64)

Збірна Туреччини: Болат, Карміл, Ілмаз (Уйсал, 46), Кеше, Кочім (Бікмаз, 46), Куртулуш (Шахін, 60), Ескан, Беріша, Чейлан, Албайрак (Озгюр, 60), Чалик

Голи: Морозюк (13, з пенальті)

Попередження: Уйсал (83), Чейлан (85), Беріша (90+4)

Фінали Турніру ЛобановськогоТурнір Рік Матч Рахунок
1 2003 «Динамо» К. – «Шахтар» 3:2
2 2004 «Динамо» К. – «Шериф» (Молдова) 4:0
3 2005 Польща (нац.)– Ізраїль (нац.) 3:2
4 2006 Ізраїль (U-21) - Білорусь (U-21) 2:0
5 2007 Ізраїль (U-21) - Сербія (U-21) 2:0
6 2008 Польща (U-21) – Болгарія (U-21) 3:0
7 2009 Україна (U-21)- Туреччина (U-21) 1:0

Категория: Сборные | Просмотров: 775 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]