Главная » 2009 » Август » 7 » У Києві завершились міжнародні курси УЄФА
У Києві завершились міжнародні курси УЄФА
16:43

У п’ятницю, 7 серпня, в Києві завершилися треті міжнародні курси УЄФА для тренерів та менеджерів технічних комітетів футбольних асоціацій.


Протягом чотирьох днів фахівці Федерації футболу України ділилися знаннями і досвідом із грузинськими, казахстанськими та ісландськими колегами в рамках так званої схеми «Навчальної групи».

Те, що Європейський футбольний союз обрав київський Будинок футболу центром обміну відповідним досвідом, є невипадковим. Про це свідчать і останні успіхи українських команд на міжнародній арені та досягнення ФФУ у сфері розвитку професіонального та дитячо-юнацького футболу.

А за ними криється кропітка та масштабна робота національної асоціації та її партнерів у царині масового та дитячо-юнацького футболу. Урок футболу, «Шкіряний м’яч», численні регіональні турніри з кожним роком відчувають все більшу підтримку з боку ФФУ. І недарма Україні присуджено 6-зірковий статус в рамках Хартії масового футболу УЄФА. Наразі цю найвищу оціночну категорію в Старому Світі мають лише сім країн.


Що стосується власне курсів, то їхню схему було розроблено за ініціативи президента УЄФА Мішеля Платіні. Метою проекту є розвиток футболу на континенті шляхом взаємозбагачення тренерів та футбольних інструкторів знаннями та спеціалізованою інформацією. Програма забезпечує професіональний діалог відповідно до потреб конкретних асоціацій-членів УЄФА з таких напрямів: тренерське навчання, дитячо-юнацький футбол, жіночий та масовий футбол тощо.

Відтак, черговий етап у Києві відвідали тридцять три представника Казахстану, Грузії та Ісландії. Вони прослухали курс лекцій, які прочитали фахівці Технічного комітету та Відділу науково-методичного забезпечення ФФУ. Крім того навчальна група відвідала заміську базу чинного чемпіона України київського «Динамо» у Конча-Заспі, де спостерігала за тренувальними заняттями головної та другої столичних команд під керівництвом Валерія Газзаєва та Геннадія Литовченка відповідно.

Також закордонні гості відвідали базу полтавської «Ворскли», де познайомилися з методикою тренувань Миколи Павлова − наставника володаря Кубку України. Наостанок відбулися численні дискусії на різні теми, зокрема: «Футболіст. Тренер. Психологія», «Стратегія і тактика в розвитку сучасного футболу», «Сучасні методи та засоби підготовки висококваліфікованих воротарів», «Медичні аспекти в підготовці професіональних футболістів» тощо. Наступний візит до Києва − учасників «Навчальної групи» з Німеччини, Данії та Уельсу − планується на початок жовтня.

Категория: ЕВРО-2012 | Просмотров: 695 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]