Главная » 2009 » Июль » 26 » ФК Десна: президент против команды
ФК Десна: президент против команды
03:10

Кореспондент «Високого Валу» пішов до офісу ФК Десна та спробував з’ясувати «хто винний?» та «що робити?».


Вчора вранці звилась інформація, що футболісти чернігівської Десни відмовляються їхати до Львова, де завтра має відбутися календарна гра чемпіонату України з футболу між місцевим ФК Львів та Десною. Причина – відсутність грошей.

Перший, з ким довелося поговорити, був віце-президент клубу Володимир Сулім.

- Пане, Володимире, чи правда, що команда не поїде на гру до Львова?

- Цілком можливо, оскільки виїзд вже вдруге переноситься (спочатку планували виїхати вчора вночі, потім сьогодні вранці), а до гри залишається не так багато часу.

- У чому причина?

- На даний момент у нас немає грошей на виїзд, а президент клубу Олександр Поворознюк ігнорує усі звернення.

- Почекайте, але ж ви говорили, що Поворознюк пішов із клубу?

- Говорив, бо він сам казав «Не потрібен мені цей футбол. Я кидаю команду». Але через кілька днів, Поворознюк заявив, що передумав і буде продовжувати володіти клубом.

Раніше він заявляв: «або клуб буде цілком мій, або футболу у Чернігові не буде», а позавчора у мене з’явилась інформація, що пан Поворознюк збирається продати Десну.

- Скажіть, будь ласка, на яких умовах ви прийшли в клуб?

- До групи партнерів, яку я представляю, пан Поворознюк звернувся по допомогу та запропонував володіти клубом на рівних засадах. Навіть домовленості були – місяць клуб фінансуємо ми, місяць Поворознюк.

Свій місяць ми профінансували. Коли настав місяць Поворознюка, він попросив, щоб ми профінансували ще один, а він потім розрахується. Профінансували й другий. Прийшов третій, а Поворознюк у клубі не з’являється і годує телефонними обіцянками.

Коли ми прийшли в Десну (у червні цього року, - автор) у клубі існувала величезна заборгованість по заробітній платі, яку ми відразу ж ліквідували і розрахувались як із футболістами, так і з усіма працівниками клубу.

- Але ж Поворознюк говорив, що погасив борги він?

- Я читав ту його заяву і дивувався його нахабності. Насправді, розрахувалися із боргами група партнерів, яку я представляю, чому є й документальне підтвердження.

Також ми погасили борги пов’язані з орендою стадіону, і, як ми вважали, із виготовленням форми, у якій Десна грала весною.

- Чому «як вважали»?

- Уявіть собі, на початку липня ми передали пану Поворознюку 21,7 тис гривень, щоб він розрахувався із фірмою Puma за форму, але гроші адресату так і не надійшли. А от від ТОВ «Puma-Україна» претензія надійшла, 16 липня, за непогашену заборгованість.

- На вашу думку, скільки взагалі уклав грошей Поворознюк у Десну за час свого президентства?

- Жодних документів про фінансування клубу я не бачив, а тому й не здивуюсь, якщо його фінансування обіцянками й обмежилось.

- Невже команда не поїде на гру? Чи знає про це Поворознюк?

- Звісно ж знає. Щойно з ним розмовляв по телефону адміністратор клубу та повідомив, що футболісти розійшлися по домівках і на гру не поїдуть. Так знаєте, що йому відповів Поворознюк? "Хай буде, як буде".

- Невже «ваші» партнери допустять невиїзд на гру?

- Розумієте, зараз вони знаходяться за межами нашої країни і я не можу з ними зв’язатися. Якщо мені вдасться вийти з ними на зв'язок, тоді все можливе.

Надії ж на пана Поворознюка немає жодної, особливо після тих його слів «хай буде, як буде».

 

Думку команди висловив капітан Десни Максим Боровков

- Максиме, чому команда не поїхала на гру?

- Грошей немає для виїзду.

- На думку команди, хто винен у цій ситуації?

- Ми вважаємо, що президент - Олександр Поворознюк. За весь час, що команда його знає, він крім обіцянок не зробив нічого.

- А як же його слова про гроші, якими він розрахувався з боргами перед командою на початку червня?

- То були не його гроші.

- Звідки така впевненість?

- Ми знаємо, що не його. До того ж на відомості, на якій ми розписувались за отримання грошей, стояли печатки «Партнер-банку».

- Невже Поворознюк брехав?

- Я б не хотів давати категоричну відповідь. Скажу одне – обіцяти Поворознюк вміє.

- Коли команда це зрозуміла?

- Ще у квітні, коли ми перемогли дома Оболонь (3:2, - автор). Після гри до роздягальні зайшов Поворознюк і наобіцяв шалені преміальні, за яскраву гру і перемогу над лідером Першої ліги.

- А насправді?

- А насправді, не заплатив ні копійки, більш того, вкрав у команди 32 000 гривень.

- Як же він міг вкрасти?

- Поясню. У футболі дуже поширена практика стимулювання третьої сторони. Наприклад, київське Динамо дуже часто фінансово стимулює суперників донецького Шахтаря і навпаки, Шахтар - суперників Динамо, щоб ті (суперники) докладали максимальних зусиль задля відбору очок у фаворита.

Так от, перед грою із Оболонню до нас звернулися представники ужгородського Закарпаття і запропонували нам 32 000 гривень, у разі перемоги Десни над Оболонню. Ми, як відомо, Оболонь перемогли і заслужено розраховували на преміальні від Закарпаття.

Ужгородці своє слово стримали і обіцяні гроші Десні віддали, але не футболістам, а президенту Поворознюку, щоб він передав їх команді.

Тих грошей команда й досі не бачила.

- Що ще «накоїв» президент?

- Пам’ятаєте гру із алчевською Сталлю, на яку команда відмовлялася їхати через борги по зарплаті? Якщо так, то звісно ж пам’ятаєте і те, що у останній момент гроші знайшлися і ними ліквідували частину заборгованості. Знаєте що то були за гроші?

Частину з них, а саме 25 тисяч, надала Оксана Тунік-Фриз. Пан Поворознюк також допоміг…32 тисячами – нашими преміальними від Закарпаття.

Але й це ще не все. Коли після приходу до клубу «Партнер-банку» із нами розраховувалися за борги Поворознюка, останній сидів у бухгалтерії і вимагав у футболістів гроші, тобто ті «ужгородські» 32 тисячі, які видав перед Алчевськом.

- Як це відбувалося?

- Як тільки футболіст отримував гроші та розписувався у відомості, до нього підходив Поворознюк і казав «Пам’ятаєш, я тобі давав (скажімо) 2 тисячі? Віддавай».

- Віддавали?

- А куди діватися, він же власник клубу.

- У всіх вимагав?

- Не у всіх, але у багатьох. Точно пам’ятаю, що вимагав у Чуланова, Пічкура, Щедракова.

- Коли в останнє спілкувалися із Поворознюком?

- Він не частий гість у Чернігові, тому останнім часом я з ним спілкувався у червні, за декілька днів до завершення минулого чемпіонату.

- Про що говорили?

- Він умовляв усіх футболістів залишитися у «Десні» на новий чемпіонат, і обіцяв за це кожному нові контракти із неймовірної зарплатою.

- Повірили?

- Повірили, але досить швидко зрозуміли, що президент, м’яко кажучи, обманював. Його обіцянки не були нічим підкріплені, і не були обговорені із іншими власниками клубу.

Коли прийшов час підписувати нові контракти, Поворознюк не з’являвся і не виходив на зв’язок.

«Партнер-банк» же був здивований нашими новими вимогами, оскільки про них чув уперше.

Саме через обман Поворознюка із контрактами покинули команду наші кращі гравці, у тому числі й Руслан Зейналов.

- Поворознюк знає, що команда не може виїхати на гру до Львова?

- Звісно ж знає. Сьогодні хтось із команди розмовляв з ним по телефону.

- І що президент каже?

- Каже: «Я поміркую і пізніше зателефоную». Хлопці з ранку чекали (розмова відбулася десь о 16.00, - автор), втомилися й роз’їхалися по домівках.

До речі, ми вже підготували колективного листа до президента ФФУ Григорія Суркіса, у якому просимо його розслідувати ситуацію у Десні, а також відлучити від футболу Олександра Поворознюка.

 

Источник: Высокий Вал

Категория: Первая,Вторая лиги | Просмотров: 869 | Добавил: romantikp71 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]